PSG pred derbi s Marseilleom održao otvoren trening, a igrači su u čudu gledali prema tribinama

Nevjerovatan prizor

PSG pred derbi s Marseilleom održao otvoren trening, a igrači su u čudu gledali prema tribinama

E. Škorić

U 25. kolu Ligue 1 PSG putuje u Marseille, a nedjeljni derbi privlači ogromnu pažnju francuske sportske javnosti.

Marseille je ovog mjeseca izbacio PSG iz Kupa, a Parižani sada žele osvetu na vjerovatno najtežem gostovanju unutar države.

Lionel Messi i društvo drže prvo mjesto, ali Marseille nije daleko. Tim Igora Tudora ima pet bodova manje i naravno može u potpunosti da se vrati u igru za titulu, dok bi PSG eventualnom pobjedom trasirao put ka novoj tituli.

U klubu znaju koliko je ovo važan meč, ali znaju i navijači PSG-a, koji su imali priliku da prisustvuju posljednjem treningu svojih ljubimaca. Vjerovali ili ne, na tribimama je trening pratilo čak 30.000 navijača.

Spektakularna atmosfera na tribinama za vrijeme PSG-ovog treninga

Igrači su dobili vjetar u leđa od strane navijača koji su ih podržali i očekuju bodove s Veledromea, iako će biti zaista teško bez obzira na kvalitet koji bez ikakve sumnje posjeduje trenutni lider u Ligue 1.

Ulaz na trening koji je trajao sat vremena koštao je 9 eura i to je naravno za svakog navijača PSG-a bilo jako jeftino i pristupačno.

Oglasi

Stadion je bio ispunjen nevjerojatnom atmosferom - ništa gorom nego na dane utakmice. Na treningu je bio čak i spiker koji je dodatno podgrijavao atmosferu.

Nije izostala ni pirotehnika, koja je sastavni dio navijačkih dekora i u Francuskoj, ali i bilo gdje u Evropi.

U jednom trenutku navijači su zapalili desetke baklji

U razgovoru za L'Equipe, navijači koji su prisustvovali otvorenom treningu priznali su da je ovakav događaj bio neophodan za poboljšanje odnosa između kluba i navijača. Jedan navijač je rekao:

“Obično moramo potrošiti najmanje 60 eura da bismo došli na utakmicu. Danas smo platili 9 eura i za taj novac gledali smo Mbappea, Messija i ostale kako igraju nogomet sat vremena. Šta drugo da kažem?".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na utakmicu Marseille - PSG okladu možete ostaviti OVDJE. Volcanobet kladionica nudi vrhunske kvote za sve sportske događaje. Uživajte!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije