"Barca ima psihološku prednost"

Bivši igrač i direktor Barcelone pred El Clasico tvrdi:

"Barca ima psihološku prednost"

A. Haznadarević

Povodom drugog sezonskog okršaja dvije najbolje španske momčadi, bivši direktor Barcelone Txiki Begiristain, smatra da katalonski klub ima značajnu psihološku prednost nad Real Madridom.

S obzirom na to da se prednost Reala nad Barcom, sa 10 bodova istopila na samo četiri, a u slućaju da domaćin pobjedi, razlika bi pala na samo jedan bod, bivši predsjednik katalonskog kluba vjeruje da igračima madridskog velikana nije ni malo jednostavno.

"Smanjenje s 10 bodova na bod minusa ima snažan utjecaj na momčad, pa bi do kraja sezone moglo biti vrlo 'vruće'. Obje ekipe morat će pobjediti sve do kraja, a to u Primeri nije nimalo jednostavno."

Pored toga, u posljednjih pet susreta, Real nije ni jednom upisao pobjedu, izborio se tek dva puta za remi, a tri puta je poražen.

"Treba dobro razmotriti prijašnje duele ovih momčadi. Barcelona je sigurno u prednosti kada pogledate te zadnje rezultate. Ako Barca pobijedi, Realu ostaje samo jedan bod prednosti, a na njih će značajno uticati činjenica da im je velika prednost iskliznula iz ruku", zaključio je Begiristain, koji je dres Blaugrane nosio od 1988. do 1995. godine, te upisao 223 nastupa za ovaj katalonski klub.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti