"Bh. klubovima će biti jako teško u Evropi"

Ibrahim Zukanović za SportSport.ba

"Bh. klubovima će biti jako teško u Evropi"

E. Čaušević

Ibrahim Zukanović, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, jedan je od najzaslužnijih za uspjehe naše A reprezentacije u posljednjih desetak godina.

Ovaj Zeničanin na klupi mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine proveo je skoro šest godina, a ostati će upamćen što je upravo on selektirao igrače poput Edina Džeke, Sejada Salihovića, Senijada Ibričića, Vedada Ibiševića, Zlatana Muslimovića, Vladana Grujića, Džemala Berberovića, Avdije Vršajevića... Zukanović se već nekoliko godina nalazi van očiju javnosti, ali je odlučio govoriti za SportSport.ba, te otvoriti mnoge teme.

U razgovoru sa proslavljenim bh. stručnjakom govorili smo o Premijerli ligi BiH, Čeliku, reprezentaciji BiH, evropskim mečevima naših timova, bugojanskoj Iskri, te zanimljivoj priči o tome kako je Zukanović uspio ubijediti NS BiH da Vedad Ibišević treba zaigrati za Bosnu i Hercegovinu iako to tada niko nije želio. Zukanović je danas više u ulozi skauta, a otkrio je i zašto ga u posljednjim godinama nema na trenerskim pozicijama. Razgovor smo počeli o Premijer ligi BiH, te novom sistemu takmičenja. Ovaj 59-godišnji stručnjak je pričao i o Čeliku gdje je počeo svoju igračku i trenersku karijeru, te je dao svoj osvrt na situaciju u zeničkom klubu.

Za SportSport.ba Zukanović je odlučio otkriti priču kako je doveo Vedada Ibiševića iz Sjedinjenih Američkih Država u mladu reprezentaciju iako su mu mnogi rekli da on nije kvalitet za našu selekciju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, nezaobilazna tema bila je i bugojanska Iskra koja se vratila u Prvu ligu FBiH. Zukanović je s Iskrom kao trener ostvario najveći poslijeratni uspjeh u Premijer ligi BiH, te je objasnio šta je potrebno da se nekadašnji simbol Bugojna ponovo vrati na stare staze slave. O svemu tome, a i više možete pogledati i poslušati u našem videoprilogu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti