"Cilj je plasman u Premijer ligu BiH"
Foto: RK Kozara Mlijekoprodukt

Sportski direktor Kozare Mlijekoprodukt

"Cilj je plasman u Premijer ligu BiH"

Rukometni klub Kozara Mlijekoprodukt sa dosta uspjeha nastupa u šampionatu RS.

Ekipa iz Kozarske Dubice prvi dio sezone završila je na drugom mjestu, a kako ističu u klubu, cilj im je osvajanje titule i plasman u Premijer ligu BiH. 

"Pripreme prvog tima, naše perjanice, počele su 16. januara, do sada je odrađeno 30-tak treninga, održan je bazični dio priprema, a odigrali smo jednu utakmicu", rekao je sportski direktor Dragan Gajić.

"Imamo povoljan raspored i ne krijemo ambicije da osvojimo titulu prvaka RS i da se u sezoni 2017/2018 godine takmičimo u Premijer ligi BiH", dodao je Gajić.

Sa njim se složio i trener Goran Stojanović, koji je istakao da je klub znatno pojačan dolaskom golmana Miodraga Čuture.

"U proljetnom dijelu prvenstva ojačali smo naše redove dolaskom golmana Čuture i igrača Mijatovića, pa se nadamo što boljem rezultatu, jer naš cilj je prvo mjesto. Raspored nam ide na ruku, imamo pet utakmica koje igramo kao domaćini i četiri gostovanja, s tim što nam glavni konkurent Leotar dolazi predzadnje kolo", izjavio je Stojanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi