"Igrači Čelika u svakoj utakmici se moraju 'bacati na glavu"

Trener Čelika Nedim Jusufbegović

"Igrači Čelika u svakoj utakmici se moraju 'bacati na glavu"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika završnu fazu priprema odrađuju u Zenici, a u subotu će odigrati i generalku pred nastavak prvenstva. 

Zeničani su dosta mijenjali u ovom prelaznom roku u odnosu na prvi dio sezone, sada imaju dosta jaču ekipu, koja je i prošla pripreme, što je u odnosu na prošlo ljeto još jedna pozitivna stvar.

SportSport.ba kao i uvijek prati sva dešavanja u klubu s Bilinog polja, tako da smo posjetili jedan od treninga crno-crveni, te iskoristili priliku da razgovaramo sa šefom struke Nedimom Jusufbegovićem o svemu pomalo.

Strateg Čelika zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema, te odnosom i ozbiljnošću nogometaša.

"Zadovoljni smo onime što je bilo planirano, svaki igrač je dobio adekvatnu minutažu u pripremnim utakmicama tako da je to bio primarni cilj. Novi igrači se privikavaju na novu sredinu, oni rade dosta korektno i s dosta entuzijazma i želje. Naravno potrebno je vrijeme kako bi se svi uklopili, ali ja se nadam da ćemo to uspjeti u što kraćem vremenskom roku. Prostora za napredak ima u svim segmentima igre, radimo da otklonimo te nedostatke i nadamo se da nem za to neće trebati još puno vremena" ističe Jusufbegović.

Na treninzima je veliki broj igrača, biće sigurno još odlazaka igrača.

"Stvar je igrača hoće li napustiti klub ili ne, mi ne možemo otjerati igrača koji je pod ugovorom, njemu moramo obezbjediti trenažni proces. To je više pitanje kluba nego za mene, ja ću raditi s onim igračima koji su pod ugovorom i koji su igrači Čelika.Svakom je vrlo jasno rečeno da može raditi transfer i da idu iz kluba. To igrači znaju, tu nema ništa sporno, ali ne mora značiti da taj igrač ne vrijedi, ako se trenutno ne uklapa u viziju kluba. Igrači ipak trpe najviše, jer neće igrati, a to je najgore za igrača. Mi ćemo gledati da radna disciplina ne bude narušena zbog velikog broja nogometaša na treninzima i vjerujem da tu nećemo imati problema" kaže trener Zeničana.

Ekipa je poduplana na svim pozicijama, osim desnog bočnog, te jednog igrača organizatora igre.

"To su dvije pozicije koje možda škripe, Sadiković, Islamagić, Brković su povrijeđeni, oni vuku povrede od nekoliko dana, nadam se da će se oporaviti u ovoj sedmici, Mi smo reagovali na tržištu doveli smo ono što smo mogli. Ja vjerujem u ovu ekipu, naravno uvijek dobro dođe kvalitetan igrač pogotovo na ovim pozicijama gore kao što ste rekli, ali ja opet vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo izboriti opstanak u ligi. Situacija je takva kakva jest, u generalci igramo s Kozarom, koja nije kvaliteta Zrinjskog, pokušali smo dogovoriti utakmice s jednom od prvih šest ekipa u ligi, ali nismo uspjeli. Međutim vjerujem da će utakmica s Kozarom poslužiti svrsi, moramo izvući pozitivno iz te utakmice, svjesni smo da nam dolazi Zrinjski koji ima dvije podjednake ekipe u svom kadru, ali znamo šta nam je raditi bez obzira ko nam je protivnik u generalci" kaže Jusufbegović.

Na proljeće će navijači gledati agresivan Čelik, gdje će igrači pokušati borbenošću nadoknaditi neke nedostatke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je preduvjet za sve, moramo se bazirati an to, dok se skroz ne uigramo. Ali bez agresivnošću, želje za pobjedom, nema ništa, igrači se moraju bacati an glavu kako bi kompenzirali neke nedostatke u igri. Igrači moraju imati kvalitetan odnos prema klubu i igri, moraju dati sve od sebe i više od svojih mogućnosti jer samo tako možemo do našeg cilja. Dres se mora natopiti znojem i to će sigurno publika znati prepoznati, a vjerujem da će nam to donijeti i rezultat" kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Nedim Jusufbegović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi