"Robijaši 1988": Dosta nam je finti i izmišljanja tople vode

Saopštenje za javnost navijača Čelika

"Robijaši 1988": Dosta nam je finti i izmišljanja tople vode

D. Kurbegović

Nakon prošlosedmične sjednice Skupštine nogometnog kluba Čelik, gdje se ponovo ništa važnije u vezi kluba nije riješilo, danas su se oglasili i najvatreniji navijači Čelika, Udruženje "Robijaši 1988" na našu adresu je poslalo saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon godinu i po dana borbe, dvije sezone bojkota domaćih utakmica i preko 5.000 građana na protestu, oni koji odlučuju o sudbini kluba su se sjetili da izmisle toplu vodu i ponude "građanski model" u vidu biranja delegata preko mjesnih zajednica, čiji su čelnici što je opšte poznato i stranački poslušnici. Zaista "zanimljiv" kriterij dok vrhuške Grada Zenice naređuju iz sjene, šute, te pri tom i ignorišu zahtjev za rješavanjem reprograma duga, za koji su dali obećanje, a nose najveći dio odgovornosti za ovakvu situaciju u klubu.

Udruženje "Robijaši 1988" iz Zenice stoji odlučno u stavu protiv ovakvog uređenja Skupštine. Jedine opcije koje zastupamo i podržavamo su prvobitno rješavanje reprograma duga prema Poreznoj upravi FBiH, a zatim i usvajanje novog statuta po modelu "jedan član - jedan glas", jer bez otvaranja kluba prema zajednici, a ne samo, po već ustaljenoj praksi, prema podobnim stranačkim kadrovima koji se kriju iza ovakvih odluka, klub ne može doći u fazu stabilizacije i napredovati.

Navodni pokušaj osvježenja Skupštine je samo još jedan u nizu njihovih finti i farsi, kupovina vremena do lokalnih izbora, a naš predstavnik u sad već bivšoj, raspuštenoj Skupštini Vladan Popović neće podržati odluke koje pokazuju drskost i bezobrazluk prema svim građanima koji podržavaju borbu i inicijativu "Za Čelik", te zbog toga neće biti u Koordinacionom tijelu za izbor novih članova Skupštine i tako neće dati navijački legitimitet još jednoj farsi. Međutim, zadržat ćemo naše pravo da imamo jednog predstavnika u toj kvazi-Skupštini kako bi postojeće strukture kluba i javnost znali naš stav.

Klub se sistematski uništava dvije decenije, pa i duže, a ovi naredbodavci i njihovi kadrovi ne odustaju od totalnog uništenja kluba, jer klub se nalazi u alarmantnoj situaciji, a oni i dalje donose odluke na štetu kluba odnosno pokazuju da žele zaštititi samo svoje interese. Ovakva praksa je nedopustiva, a procesi obmana i zavlačenja više nemaju prolaz!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borbu ćemo voditi koliko god je potrebno, jer ista na kraju mora završiti na ispravan način kako to osjećaju građani Zenice, Robijaši i simpatizeri. Naša namjera je iskrena, karakter jak, kupiti i zaplašiti nas ne mogu ili provući ovakve spletke i zato se bojkot nastavlja, a uz to ćemo nastaviti koristiti sva legalna sredstva i sve ono što je potrebno da se dese promjene na pravi način. Čelik je njima sredstvo za ostvarivanje raznih interesa što je dokazano kroz sve ove naše godine tuge i bola, a za nas je pitanje ideala, identiteta, ljubavi, ponosa i časti. Želimo Čelik kakav zaslužuje biti i s tog puta nema povlačenja i skretanja".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi