"S Bešićem ćemo stvari rješavati u četiri oka, unutar ekipe"

Baždarević nakon pobjede nad Andorom

"S Bešićem ćemo stvari rješavati u četiri oka, unutar ekipe"

E. Škorić

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević bio je zadovoljan zbog novih bodova, ali nije sve bilo u potpunosti.

"Mislim da smo vidjeli jedno dosta interesantno poluvrijeme, a da smo drugo pokvarili mi sami, nasjeli smo na neke provokacije koje su bile od prvog minuta, koje se možda nisu vidjele sa tribina", rekao je Baždarević, koji nastavlja.

"Mi smo možda trebali to ignorisati i krunisati lijepu igru sa više golova. Dozvolili smo sebi da skrenemo sa utakmice i da to ne liči baš na ono što smo željeli. Htio sam utakmicu iskoristiti za provjeru, a i usrećiti malo našu publiku, ali napravili smo gluposti koje ćemo riješiti unutar ekipe. Ipak, osvojili smo tri boda koja nam daju nadu i šansu da se plasiramo u baraž".

Crveni Bešića?

"Gubitak Bešića je veliki hendikep, ali to ne bih komentarisao. To ćemo riješiti unutar ekipe, to je naša stvar, stvar mene njega i ove ekipe i tako ćemo to rješavati".

O povredi Pjanića

"Pjanić je još iz Brisela vukao povredu pa nismo željeli rizikovati".

Bojkot BH Fanaticosa?

"Meni je žao, sve što sam radio cijeli život radio sam zbog navijača. Jako mi je žao da nismo zajedno, vjerujem da se mora naći zajednički jezik i da nastavimo zajedno. Za mene je nezamislivo igrati na polupraznom Bilinom Polju. Navijači nam trebaju i ako želimo uspjeh sigruno da to bez njih neće biti moguće".

Komentar drugih utakmica

"Očekivali smo pobjedu Velsa. Ipak, dešavaju se rezutlati koji nisu očekivani. Belgija izgubi, Vels samo bod protiv Izraela, a kad smo ih i dobili svi su komentarisali kako je to jedna loša ekipa. Ipak, mi moramo gledati sebe i raditi na svojoj igri".

Komentar o Mariju Vrančiću?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Teško je komentarisati bilo šta nakon ovakve utakmice sa ovako slabim protivnikom. Borili som se za njega, drago mi je da je on dio ove ekipe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.