"Laporta je idiot s velikom glavom, a Barca poput mafije. Postalo je sramota igrati za taj klub"

Van der Vaart bez dlake na jeziku

"Laporta je idiot s velikom glavom, a Barca poput mafije. Postalo je sramota igrati za taj klub"

E. Škorić

Rafael van der Vaart poznat je kao čovjek koji često javno kaže ono što misli, a sada je bez ikakvih uvijanja "sasuo paljbu" prema Barceloni i njenom rukovodstvu.

Iako se katalonski div muči sa velikim financijskim poteškoćama, uspio je uraditi nevjerovatne stvari i dovesti velike igrače poput Lewandowskog, Kessiea, Raphinhe, Christensena i Kouandea, dok se još očekuju dolasci Alonsa i Silve iz Chelseaja, odnosno Manchester Cityja.

Da bi to učinili, morali su aktivirati niz ekonomskih poluga i trenutno su u sukobu s igračima u pogledu statusa na Camp Nou. Neke od "žrtava" su Frenkie de Jong i Martin Braithwaite, pošto odbijaju da odu iz kluba koji na sve načine želi da ih se riješi jer imaju visoke plate.

Bivši veznjak Real Madrida Rafael van der Vaart je gostovao u jednoj nizozemskoj televiziji, a tamo predsjednika Barcelone Joana Laportu nazvao 'idiotom' dok je klub usporedio s 'mafijom'.

"Kako, zaboga, možete kupovati igrače kada nemate novca? Smatram da je to sramota. I Laporta koji se svuda smije svojom velikom glavom. Ovaj čovjek misli da je kralj. Ali ja mislim da je pomalo idiot".

Oglasi

Zatim se osvrnuo na tretman de Jonga , pošto je vidio da mu se vrijeme igranja dramatično smanjilo u predsezoni.

"Ne možete ovako postupati s ljudima. Frenkie zarađuje previše? Potpišete ugovor i onda ispunite ugovor, a ne ovako".

"Barcino ime na karti postalo je jako loše. To je sjajan klub i svi žele tamo igrati. Ali od sada drugačije sudimo i smatram da je sramota igrati za njih", rekao je bivši reprezentativac Nizozemske.

Bilo je pitanja oko statusa registracije Barceloninih novih igrača, ali je do utakmice s Rayom klub uspio sve da registruje izuzev Koundea.

On je propustio meč prvog kola španske La Lige, dok su ostale novajlije igrale. Christensen, Lewandowski i Raphinha kao starteri, a Kessie je kasnije ušao. No, nije bilo dovoljno da se slomi otpor Raya, koji je sačuvao mrežu i osvojio vrijedan bod.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napokon smo dočekali da krene i prvenstvo Španije, a kladionica Volcanobet nudi sjajne kvote za sve utakmice. Pogledajte ih OVDJE!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
To je onaj sto mu je Ibra karnuo zenu?
2 2
haris1000
A šta uefa radi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi