Rangersi sigurni, domaći poraz Celtica

Škotska Premier liga, 5. kolo

Rangersi sigurni, domaći poraz Celtica

E. Škorić

Iznenađenje na Celtic Parku u Glasgowu obilježilo je nedjeljni program petog kola škotskog Premiershipa.

Celtic je pred svojim navijačima, poptuno neočekivano, doživio poraz od St. Johnstonea kome je, da stvar bude još gora, ovo prva pobjeda u prvenstvu.

Pobjedu je gostima donio Dave MacKay pogotkom u 60. minuti. Celtic je tako nakon dvije uzastopne prvenstvene pobjede poražen.

Kiks gradskog rivala iskoristio je Rangers, koji je slavio na Fir Parku u Motherwellu, pred oko 10-ak hilljada gledatelja. Škotski prvak poveo je preko Naismitha u 20. minuti, Lafferty povisio na 2:0 u 45. minuti, a sve dileme rješava gol Wyldea u 85. minuti.

U timu kojeg s klupe prevodi Allyja McCoist nije bilo bh. reprezentativca Saše Papca, koji se još uvijek nije dovoljno oporavio.

Bodove su podijelili Kilmarnock i Hearts, odigravši 0:0.

Škotska Premier liga, 5. kolo:

Motherwell - Rangers 0:3 (Naismith 20, Lafferty 45, Wylde 85)
Celtic - St. Johnstone 0:1 (MacKay 60)
Kilmarnock - Hearts 0:0
szólj hozzá: Motherwell v Rangers 0:3 GOALS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.