Pa to stvarno niko nije očekivao: Znate li ko je prvi Barceloni čestitao na trofeju?

Gospodski, nema šta

Pa to stvarno niko nije očekivao: Znate li ko je prvi Barceloni čestitao na trofeju?

E. Škorić

Barcelona je u subotu osvojila 31. trofej Kupa kralja, pošto je u Sevilli s 4:0 razbila Athletic Bilbao.

Ronald Koeman je prvi trofej s Barcelonom osvojio sinoć, a njegov tim je u nastavku meča "zgazio" rivala s četiri pogotka. Dva je postigao Messi, po jedan Griezmann i De Jong.

S 31 trofejom u Kupu kralja Barcelona je ubjedljivo najuspješnija ekipa u ovom takmičenju, a na drugom mjestu je upravo njen sinoćnji rival iz Bilbaa.

Interesantno je da je prvi na trofeju Barceloni čestitao ljuti rival Real Madrid, čime je pokazao zašto je kraljevski klub. Definitivno potez vrijedan hvale, a na ovaj način se pokazalo da ipak postoji veliko poštovanje između njih unatoč velikom rivalitetu koji katkad prelazi granice normale.

"Čestitamo Barceloni i njezinim navijačima na zasluženoj pobjedi u španskom Kupu kralja u sezoni 2020/21", objavio je Real.

Madriđani nisu uspjeli doći ni do finala Kupa kralja, ali ipak imaju dobru priliku da možda osvoje titulu jer su na bod od vodećeg Atletica, a također su na dobrom putu i u Ligi prvaka, budući da igraju polufinale protiv Chelseaja.

Što se tiče Barcelone, ona je ranije ispala iz Lige prvaka, ali u La Ligi poput Reala i dalje ima mogućnost da završi prva na tabeli. Trenutno je katalonski klub na dva boda od lidera Atletica, osam kola prije kraja.

MaxBet kladionica donosi sjajnu ponudu za španski nogomet, pa tako i odličnu kvotu na Real Madrid koji večeras gostuje Getafeu od 21 sat. Ponudu možete pronaći OVDJE. Također, zapratite ih na Facebooku i Instagramu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Njezinim ?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi