Poznati sastavi za El Clasico: Ancelotti uradio ono što u fudbalu skoro nikada ne viđamo

Okršaj Reala i Barcelone

Poznati sastavi za El Clasico: Ancelotti uradio ono što u fudbalu skoro nikada ne viđamo

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala večeras mogu uživati u još jednom okršaju Real Madrida i Barcelone koji se sastaju u okviru polufinala Kupa kralja.

El Clasico igra se večeras na Santiago Bernabeu i to će biti prvi okršaj ljutih rivala u polufinalu Kupa kralja, dok nas revanš čeka 5. aprila u Barceloni.

Sigurno je da nas večeras čeka još jedan spektakl između Real Madrida i Barcelone iako oba tima zbog problema s povredama neće biti u najjačim sastavima.

To se posebno odnosi na Barcelonu koja je ostala bez Roberta Lewandowskog, a od ranije još su povrijeđeni Ousmane Dembele i Pedri, a zbog problema s povredom na klupi je ostao i Christensen.

S druge strane, Carlo Ancelotti će i večeras imati problema po pitanju lijevog beka jer su Alaba i Mendy i dalje povrijeđeni. No, svi ostali igrači kraljevskog tima spremni su za večerašnji okršaj.

Utakmica počinje u 21 sat, a Ancelotti i Xavi već su objavili početne sastave. No, ono što je zanimljivo jeste da je trener Reala to uradio čak dva sata pred utakmicu što baš i ne viđamo tako često.

Oglasi

Xavi je sastav Barcelone objavio pola sata kasnije i jasno je koliko su Katalonci oslabljeni večeras.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho, Camavinga, Kroos, Modrić, Valverde, Vinicius Junior, Benzema.

Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Kounde, Marcos Alonso, Balde, Busquets, De Jong, Kessie, Raphinha, Gavi, Ferran Torres.

Za Real Madrid će ovo biti prilika da se osveti Barceloni za poraz iz finala španskog Superkupa Španije kada je katalonski klub slavio sa 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, još uvijek možete stići da se kladite na ovaj meč, a kvote za El Clasico pogledajte u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Veze ti nemas. Real uvijek objavi sastav dva sata prije. Javi se pa cu ti poslat gdje mozes vidjet. Ne bacaj bombe
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi