Ekipa bila spremna za let za Liverpool, a onda je Ancelotti dobio veoma loše vijesti

Oslabljeni putuju na megdan Redsima

Ekipa bila spremna za let za Liverpool, a onda je Ancelotti dobio veoma loše vijesti

E. Čaušević

Liverpool i Real Madrid igraju sutra veliki derbi na Anfieldu u okviru osmine finala Lige prvaka. Meč se igra od 21 sat, a pred put za Englesku trener kraljevskog kluba Carlo Ancelotti dobio je loše vijesti.

Okršaj Liverpoola i Real Madrida sigurno je najzvučniji dvomeč kojeg ćemo gledati u osmini finala ovog takmičenja. Finalisti iz 2018. godine ponovo se sastaju i jasno je da nas očekuje pravi spektakl.

Prva utakmica starih rivala igra se sutra na Anfieldu s početkom u 21 sat, a danas će Jurgen Klopp i Carlo Ancelotti održati press konferencije pred ovaj susret.

Međutim, španski mediji pišu da je iskusni italijanski stručnjak dobio veoma loše vijesti pred put za Liverpool jer će Kraljevi u oslabljenom sastavu put Engleske.

Ono što može da raduje Ancelottija jeste da se Karim Benzema skoro oporavio od povrede i da je jutros trenirao s ekipom, te kako stvari stoje francuski napadač će biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu protiv Redsa.

Ipak, ono što brine Ancelottija jeste vezni red gdje je ostao bez dvojice dosta važnih fudbalera pred ovu utakmicu.

Oglasi

Španski mediji pišu da će Toni Kroos sigurno propustiti sutrašnji meč na Anfiledu, ali da s ekipom neće putovati ni Aurelien Tchouameni koji ima problema s virozom i ne osjeća se baš najbolje.

Upravo je Francuz trebao biti zamjena za Kroosa, ali će Ancelotti sada morati pronaći drugo rješenje. Pored njih van terena od ranije je i Ferland Mendy, a zanimljivo da je u prethodnim mečevima na poziciji lijevog beka igrao Edouardo Camavinga.

Ipak, bit će zanimljivo vidjeti šta će odlučiti Ancelotti jer je i Camavinga inače vezni igrač i tu bi mu itekako pomogao, ali Italijan pored njega i nema baš nego bolje rješenje na poziciji lijevog beka koja je "rak rana" za Kraljeve nakon povrede Mendyja.

S druge strane ni u Liverpoolu nije baš bajna situacija. Od ranije su van terena Thiago, Luis Diaz, Arthur Melo i Ramsey, a pod upitnikom za sutrašnji meč su Darwin Nunez koji se povrijedio protiv Newcastlea za vikend, te defanzivac Ibrahima Konate koji je propustio tri prethodna meča Redsa zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao što smo već napomenuli sutrašnje utakmica između Liverpoola i Real Madrida igra se od 21 sat na Anfieldu, a već su poznate i kvote za ovu utakmicu koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi