Strah se uvukao u kosti igrača Real Madrida kada su vidjeli šta se dešava na tribinama Reale Arene

Takve scene nismo navikli gledati u Španiji

Strah se uvukao u kosti igrača Real Madrida kada su vidjeli šta se dešava na tribinama Reale Arene

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida poraženi su sinoć na gostovanju protiv Real Sociedada sa 2:0 u meču 33. kola španske La Lige čime je borba za titulu prvaka čini se završena. Kraljevi su kapitulirali u drugom poluvremenu, a ono što su doživjeli na Reale Areni uvuklo im je strah u kosti.

Kraljevski klub bio je znatno oslabljen na gostovanju u San Sebastianu jer je Carlo Ancelotti odlučio odmoriti Karima Benzemu, a pored njega meč su propustili još David Alaba, Luka Modrić, Vinicius Junior, Ferland Mendy i Eduardo Camavinga.

U dosta oslabljenom sastavu Real Madrid bio je lagan plijen za Sociedad koji je uspio na kraju da slavi sa 2:0 i sada je veoma blizu da osigura mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka jer ima osam bodova više od Villarreala.

Sociedad je do pobjede došao u drugom poluvremenu kada su uspjeli da slome otpor kraljevskog kluba.

Prvi gol na meču vidjeli smo u 47. minuti kada je Kubo pogodio za 1:0 i nevjerovatno slavlje na tribinama. Sve je riješeno bilo u 85. minuti, a ovaj put mrežu Real Madrida zatresao je Barrenetxea za konačnih 2:0.

No, ono o čemu bruji ovog jutra fudbalska javnost jesu scene s tribina Reale Arene koje su sve oduševile jer su navijači Sociedada napravili zaista nevjerovatnu atmosferu.

Oglasi

Nakon što je Kubo zabio pogodak za 1:0 navijači domaćih su se zagrlili, a zatim su počeli pjevati i skakati u istom trenutku. Zbog toga su se čak počele tresti tribine na stadionu, a igrači su u čudu gledali šta se dešava.

Ovakvo navijanje baš nismo navikli gledati na stadionima u Španiji, te nije čudo što su igrači Real Madrida izgledali uplašeno kada su vidjeli da se tresu tribine na Reale Areni.

@espnfc After Kubo put them 1-0 vs. Real Madrid 🔥 #realmadrid #realsociedad #laliga ♬ original sound - ESPN FC

Kao što smo već napomenuli ovim porazom čini se da je bitka za prvaka Španije riješena jer je Barcelona uspjela sa 1:0 pobijediti sinoć Osasunu i sada ima čak 14 bodova više u odnosu na kraljevski klub.

Za Real Madrid nema odmora jer ih već za vikend čeka meč finala Kupa kralja protiv Osasune, a iduće sedmice igraju i prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, već su poznate kvote za okršaj Reala i Osasune u finalu Kupa kralja, a možete ih vidjeti u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1682631652
Poslije utakmice se morali napiti vode preko mašica, toliko su se prepali Jbm ti svakakve novinare, ljudi na Anfieldu odigralli opusteno, 5:2 pobijedili a prepali se sto par hiljada navijaca skače hahaha Smijesni ste
3 0
NoSikiriky
@Adrian Ne piše bezveze na Realom grbu F (Franco) haha, a to je jedna od najvećih gluposti ne iz tvojih usta koju sam čuo nego jedna od najvećih gluposti na svijetu...Barcelona, pa Frankov klub, jel ti mene stvarno jhebeš u zdrav mozak pa si ozbiljan kad kažeš da je Barcelona Frankov klub, ne mogu ni napisati koliko me je stid.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi