Real večeras ne igra protiv Chelseaja? Evropa se smije Špancima

Real večeras ne igra protiv Chelseaja? Evropa se smije Špancima

E. Škorić

Uzmete li u obzir ono što u posljednjih nekoliko dana piše 90 posto španskih medija, dobit ćete dojam da Real Madrid večeras ne igra protiv Chelseaja.

Da u startu raščistimo i da ne bude zabune, UEFA nije suspendovala "izdajnike" (klubovi koji su prihvatili da igraju Superligu, koja se ubrzo ugasila) i Real Madrid i Chelsea večeras će odigrati svoj prvi meč polufinala Lige prvaka.

Ali mediji u Španiji pojačavaju atmosferu kako se bliži utakmica i prema onome što pišu, dojam je da će zapravo sudije i UEFA biti rival Kraljevima, a ne ekipa iz zapadnog Londona.

"Apsurdno je misliti da će nas UEFA kazniti na način da nam sudije odrede sudbinu u ovim mečevima Lige prvaka", rekao je Zinedine Zidane na press konferenciji jučer, no i pored toga španski novinari ne prestaju s teorijama zavjere i sa tvrdnjam da će sudije izbaciti Real iz Lige prvaka.

Španci jednostavno vole dramu i vole polemiku. Nakon raspada Superlige, koju vodi predsjednik Reala Florentino Perez, žele nametnuti narativ o mogućoj uroti UEFA-e i njenog predsjednika Aleksanera Čeferina. Njegova bi žrtva bio klub iz Madrida.

Da bismo razumjeli razmjere problema, dovoljno je pogledati španske medije čija se poruka temelji na najjednostavnijim osjećajima. "Danny (Makkelie, sudija op.a), ne pravi nered", apelirao je u utorak na TV emisiju "El Chiringuito", u kojoj je Perez dao svoj prvi intervju nakon formiranja Super lige. Stručnjaci u studiju rekli su da "Realu možda neće biti dovoljna ni savršeno odigrana utakmica".

Oglasi

U noćnim radijskim programima na radiju Cadena COPE ili Cadena SER, koje u Španiji sluša nekoliko stotina hiljada ljudi, raspravljalo se je li moguće da Aleksander Čeferin pozove suca Dannyja Makkeliea i arbitre VAR-a da donose odluke protiv Real Madrida.

U ponedjeljak je madridski dnevnik "ABC" napisao da se "Realova svlačionica boji odmazde iz UEFA-e". U utorak, na dan utakmice, naslovnica najvećeg španskog lista "Marca" uputila je apel: "Fair play, Čeferine...", koji je nastavljen izjavom: "Nakon previranja sa Superligom, cijela Evuopa gledat će rad sudije Makkelieja, koji bi mogao 'postati dio igre' nakon sukoba Reala i UEFA-e'".

Zidane se već dva puta suočavao s istim pitanjem: Hoće li sudija "zaklati" njegov tim?

"Sudija će da radi svoj posao, a mi svoj. To je sve što je važo. Nije nas briga što se o tome govorI", kazao je Zidane.

Oglasi

Trener Chelseaja Thomas Tuchel također smatra da nema mjesta za takve tvrdnje i da one nemaju čvrsto uporište bez obzira na posljednja dešavanja. "Vjerujem 100 posto da će sudija biti na nivou i da UEFA nema nikakav plan s Realom. Niko neće imati prednost, sve što je važno je da i jedni i drugi igraju svoju igru", istakao je Nijemac.

Teorije zavjere o sudiji započele su kad je objavljeno da će Makkelie voditi utakmicu Real - Chelsea. Istina je da su kraljevski igrači dobili jedan meč, čiji je arbitar bio Nizozemac (3:1 protiv Atalante), ali navijači iz Madrida počeli su podsjećati da je ovaj sudija u nedavnoj utakmici reprezentacija Srbije i Portugala poništio regularan gol Cristianu Ronaldu u za pobjedu u nadoknadi.

Makkelie je sudio finale Evropske lige između Seville i Intera (3:2) prošle sezone i navikao je da radi pod pritiskom, a inače je policajac. Sudije su ljudi od krvi i mesa i naravno da ponekad griješe, no pogriješi li Nizozemac večeras u korist Chelseaja, u Madridu će poludjeti i bit će uvjereni da su zapravo igrali protiv njega i UEFA-e, a ne protiv Chelseaja...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

MaxBet kladionica nudi veliku ponudu igara za okršaj u Madridu, a okladu možete ostaviti OVDJE! Ne zaboravite da zapratite MaxBet na Instagramu i Facebooku!

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605031381
Došlo vrijeme da se Real boji UEFA i sudija hahahaha dosta je se vala i njima pomagalo. Ajde Chelsea, izbacuj smradove
11 12
MojneBaa
Dat će Allah dragi da ispadne diktatorski klub
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi