Realizovan je najveći transfer u historiji ženskog fudbala, niži je od nekih iz Premijer lige BiH

Zaista skromna cifra

Realizovan je najveći transfer u historiji ženskog fudbala, niži je od nekih iz Premijer lige BiH

A. Čaušević

Da je još uvijek ogromna razlika između iznosima koje zarađuju fudbaleri i fudbalerke najbolje pokazuje najveći stransfer u historiji ženskog fudbala.

Reprezentativka Danske, Pernille Harder je danas postala najskuplja igračica ikada, a plaćena je skromnih 350.000 eura.

Da se radi o zaista skromnom iznosu pokazuje i činjenica da su i pojedini klubovi iz fudbalske Premijer lige BiH uspjeli realizovati veće izlazne transfere.

Posljednji veliki transfer za bh. standarde bio je prelazak Nihada Mujakića iz Sarajevo u belgijski Kortrijk za cifru veću od milion eura.

Toliki iznos za ovu 27-godišnju sada već bivšu fudbalsku izdvojio je Chelsea što dovoljno pokazuje o ambicijama londonskog kluba u novoj sezoni.

Inače, Harder je u prošloj sezoni igrala za Wolfsburg i bila je najbolji strijelac Lige prvaka za žene, a njen tim je poražen u finalu od Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije