Remi Igmana i Branitelja, Kupres iznenadio Brotnjo

Tim iz Konjica pred osvajanjem naslova

Remi Igmana i Branitelja, Kupres iznenadio Brotnjo

S. Mlaćo

Nogometaši Igmana iz Konjica nalaze se na korak do osvajanja titule i plasmana u Prvu ligu Federacije BiH.

U ovom kolu Druge lige FBiH grupa Jug tim iz Konjica je remizirao u derbiju kola protiv Branitelja, a gosti su poveli u 17. minuti preko Mile Galića. Bod domaćima donio je u 19. minuti Amel Bajrić sa 11. metara.

Veliko iznenađenje viđeno je na Kupresu gdje su Kupres i Brotnjo remizirali 1:1. Gosti su poveli u 42. minuti pogotkom Mateja Rozića, a bod domaćima je donio Nevenko Radić. Zanimljivo da su ovo bili prvi bodovi za Kuprešane u drugom dijelu sezone.

Turbina je u Buturović Polju savladala Klis sa 1:0, dok je Kamešnica istim rezultatom slavila u Livnu protiv Troglava 1918.

Cim je sa 4:1 deklasirao Slogu G.V. Uskoplje, a Grude su sa 2:1 bile bolje također od Sloge, ali one iz Ljubuškog.

Igman je prvi sa 62. osvojena boda, dok Branitelj ima 52. Posušje je treće sa 51. bodom. Na posljednjem mjestu je Kupres sa devet osvojenih bodova, dok Sloga iz Ljubuškog ima 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti