Sada je jasno zašto se Griezmann okrenuo tokom intoniranja himne: U pitanju je stari razlog

Francuz bojkotovao himnu

Sada je jasno zašto se Griezmann okrenuo tokom intoniranja himne: U pitanju je stari razlog

Francuski fudbaler Antoine Griezmann sinoć je odlučio da bojkotuje himnu Lige šampiona.

Njegov Atletico Madrid je dočekao Juventus u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, a Griezmann je tokom intoniranja himne ovog takmičenja odlučio da okrene leđa kameri.

Umjesto ispred sebe, Griezmann se okrenuo i gledao u koreografiju navijača svog tima, a razlog je vrlo jasan. Francuz bojkotuje UEFA-u jer nije bio ni među tri najbolja igrača Evrope za prošlu godinu iako je osvojio Mundijal i Evropa ligu.

Također, nije uspio ni da osvoji Zlatnu loptu jer su ispred njega u izboru bili Luka Modrić i Cristiano Ronaldo.

"Kad su mi rekli da je Modrić dobio nagradu, htio sam ostati sam. Na ceremoniju sam došao iz poštovanja. Što trebam učiniti da osvojim Zlatnu loptu?", upitao se tada Griezmann.

Treba reći i to da još uvijek nema zvanične potvrde od samog igrača da je zbog ovog razloga bojkotovao himnu, ali vjerovatno je nikada nećemo ni dobiti.

Inače, Griezmanna su podržali i navijači Atletica koji su gromoglasnim zvižducima ispratili himnu Lige prvaka.

Saznajte nešto više o himni Lige prvaka

Himna Lige prvaka je vjerovatno najpoznatija među ljubiteljima nogometa i mnogi ne bi mogli zamislit ovo takmičenje bez nje.

Prilikom svake utakmice Lige prvaka himna se pušta kada igrači izađu na teren, a ono što je njen zadatak jeste da napravi nevjerovatnu atmosferu prije prvog zvižduka sudije.

Međutim, mnogi ne znaju koja je originalna himna ili odakle je došla.

Vratimo se malo u historiju i saznjamo kako je to sve počelo. Pjesmu je napisao britanski kompozitor Tony Britten 1992. godine.

Urađena je u stilu poznatog kompozitora 18. stoljeća Georgea Friderica Handela - orginalno nazivani Zadok sveštenik.

nimak koji se koristi u Ligi prvaka je performans kraljevskog filharmonijskog orkestra iz Londona i Akademije sv. Martina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hor je na tri zvanična jezika UEFE: engleski, francuski i njemački.

Himna Lige prvaka ne može se legalno preuzeti sa bilo koje web stranice ili kupiti. Kratak dio himne traje tri minuta i sadrži dva stiha kao i glavni hor.

Top Komentari

Babo
A tek Xavi i Iniesta sta bi trebali uradit po toj logici? Izvrsiti atentat na Fifu i Uefu!
0 2
Mase007
Seljacina cupava
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi