Salah se ponovo upisao u historijske knjige egipatske reprezentacije i došao korak bliže rekordu

Prva zvijezda Egipta

Salah se ponovo upisao u historijske knjige egipatske reprezentacije i došao korak bliže rekordu

Najpoznatiji egipatski fudbaler Mohamed Salah večeras se još jednom upisao u historiju reprezentativnog fudbala u svojoj zemlji.

Egipćani trenutno igraju susret 2. kola Afričkog kupa nacija protiv Konga, a nakon prvog poluvremena rezultat je 2:0 za domaću selekciju.

Strijelac drugog gola bio je Salah koji se na taj način upisao u historiju i došao korak bliže još jednog rekorda u reprezentativnom dresu.

Naime, njemu je ovo bio 40. gol za reprezentaciju te je na taj način postao tek treći Egipćanin kome je to pošlo za rukom.

Prije njega tu brojku su dostigli i prešli Hossam Hassan i Hassan El Shazly. Ovaj prvi je postigao ukupno 69, a drugi 42 gola.

Kako Salah igra, čini se da će već do kraja Afričkog kupa nacija doći na drugo mjesto vječne liste, a ni prvo za njega sigurno nije nedostižno u budućnosti...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi