Manuel Neuer u svađi sa Salihamidžićem: "To je nešto najbrutalnije što sam doživio u karijeri"

Sve zbog otkaza treneru golmana

Manuel Neuer u svađi sa Salihamidžićem: "To je nešto najbrutalnije što sam doživio u karijeri"

E. Škorić

Iskusni golman Bayerna Manuel Neuer kritikovan je najprije od strane predsjednika kluba Olivera Kahna, a sada ga je kritikovao i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Manuel Neuer je intervjuom koji je izašao u The Athleticu kritikovao upravu Bayerna zbog otpuštanja trenera golmana Tonija Tapalovića, a reakcije nisu dugo čekale. Prvo Kahn, sada i Salihamidžić.

“Razumijem da je on osobno uznemiren. Ali, od njega bih, kao kapitena, očekivao drugačiji stav. Razočaran sam. Ove izjave nas pogađaju, jer Manuel je svoje osobne interese stavio iznad interesa kluba", rekao je Salihamidžić.

"Teška odluka u vezi s Tapalovićem nije imala veze s Neuerom i drugačije mu je objašnjena. Bayern sada ima vrlo ozbiljan problem s Manuelom. Bude li posljedica, prvo ćemo o njima razgovarati s Neuerom", otkrio je Hasan.

Prema Bildu, njemački golman mogao bi biti kažnjen od strane Bayerna, zbog izjava koje utiču na imidž kluba.

"To što je Manuel rekao, vezano uz raskid ugovora s Tonijem Tapalovićem, ne služi mu na čast, s pozicije kapitena momčadi. Nije dobra stvar u odnosu na vrijednosti kluba Bayern. Istovremeno, njegove izjave dolaze u neprikladnom trenutku, jer su pred nama važne utakmice", rekao je Kahn za Bild.

Oglasi

Neuer je bio bijesan nakon što je saznao da je trener golmana Bavaraca otpušten nakon 11 i pol godina, a kasnije je bilo optužbi da je to prvenstveno bila želja Juliana Nagelsmanna koji je navodno saznao da Tapalović dijeli neke važne informacije iz stručnog štaba Neueru, a ovaj pak ostalim igračima.

"Tonijevo uklanjanje jako je utjecalo na mene. Svi među nama golmanima bili su duboko povrijeđeni. Ljudi su počeli plakati. Bilo je to nešto nevjerojatno.Udarac za mene, kad sam već bio na zemlji. Osjećao sam se kao da mi srce izbija iz grudi. Nisam razumio i to me jako mučilo. Bilo je to nešto najbrutalnije što sam doživio u karijeri. A prošao sam svašta. Ali ovo što se sada dogodilo je na drugoj razini”, požalio se njemački golman.

Neuer je trenutno zbog povrede izvan ekipe, a pitanje je hoće li naredne sezone biti član Bayerna nakon sukoba sa upravom kluba. Na golu Bavaraca trenutno je iskusni Švicarac Yann Sommer koji je došao iz Borussije M'gladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern nastavlja svoju trku za naslovom prvaka u Njemačkoj, ali ovog mjeseca sastaje se s PSG-om u osmini finala Lige prvaka.  Narednu utakmicu Bayern igra danas protiv Wolfsburga od 17.30 sati, a kvote za ovaj meč pronađite na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ovaj nojer je statisticki najlosiji golman liga petice. Ima najmanje odbrana i procentualno prima daleko najvise golova. Brani ispod 20% suteva u gol. RUPETINA!!!
2 5
DOKTOR_GAZ_
Alaaa SMARATE I PONAVLJATE OVO OKO NOJERA..moze jos neki tekst kako ce mu faliti NACIONALISTICKE PJESME? DVOZUBE TO PALI..
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije