Kvote na kladionici najbolje pokazuju u kakvim formama Sarajevo i Željezničar dočekuju derbi

Meč se igra od 16:55 sati na Koševu

Kvote na kladionici najbolje pokazuju u kakvim formama Sarajevo i Željezničar dočekuju derbi

E. Čaušević

Na Koševu se danas igra veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gradski derbi na Koševu će danas biti u centru pažnje jer je utakmica od velike važnosti posebno za bordo klub. Sarajevu treba pobjeda kako bi se vratili na prvo mjesto nakon što su Velež i Borac sinoć odigrali 1:1.

S druge strane čini se da Željezničar nikada nije bio u lošijoj formi pred okršaj protiv Sarajeva jer se Plavi nalaze u očajnoj seriji u proljetnom dijelu prvenstva.

Međutim, mnogo puta se dokazalo da forma ne mora ništa da predstavlja u ovakvim utakmicama, ali sigurno je da nas na Koševu očekuje odlična utakmica gradskih rivala.

Poznate su i kvote na kladionicama pred ovu utakmicu i jasno je da Sarajevo ima ulogu favorita. Bordo klub brani titulu prvaka BiH dok je Željezničar ostao i bez šansi da izbori Evropu.

Mnogima je zanimljivo što kvote odavno nisu bile toliko različite kada je u pitanju kvota na pobjedu Sarajeva ili Željezničara.

Ipak, to samo oslikava trenutnu situaciju na tabeli i formu ekipa, ali ne mora ništa previše da predstavlja. MOZZART je u svojoj bogatoj ponudi spremio kvote za gradski derbi na Koševu i možete ih pogledati OVDJE.

Inače, današnji derbi će biti četvrti u historiji bez prisustva publike, treći na Koševu. Prethodna tri su okončana neriješeno, a igrači obje ekipe se svakako nadaju da će ta serija prekinuti.

U prva dva duela ove sezone nije bilo pobjednika nakon 1:1 na Koševu i 0:0 na Grbavici. Domaći u ovaj meč ulaze sa 13 bodova prednosti i sigurno su favoriti prema formi i stanji na tabeli, ali u derbijima to nikad nije bilo presudno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do sada su se Bordo i Plavi momci sastali 143 puta. Željezničar je sa 45 pobjeda nešto uspješniji. Bordo tim ima tri trijumfa manje, preostale utakmice su okončane neriješeno.

Podsjećamo, današnja utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se od 16:55 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.