Selekciji FSKS drugo mjesto u Beogradu
FOTO: fsks.ba

Meč nije završen, ali pehar za domaće

Selekciji FSKS drugo mjesto u Beogradu

S. Mlaćo

U Fudbalskom centru FS Beograda na Adi Ciganliji završen je 15. „Trofej Beograda 2017“.

Poslije dvodnevnog takmičenja šest regionalnih selekcija u uzrastu mlađih pionira pobjednički pehar pripao je domaćoj selekciji FS Beograda. Beograđani su u finalu igrali sa našom selekcijom kantona i posle prvog dijela igre vodili sa 1:0. Međutim, pljusak koji je zahvatio Beograd u trenutku kada se igrala finalna utakmica onemogućio je poslije nekoliko minuta igre u drugom dijelu njen završetak, pa je uz saglasnost naše selekcije, odlučeno da se prihvati trenutni rezultat i tako je trijumf pripao beogradskim nadama.

Uvertira finalnoj utakmici bila su dva duela za plasman. U prvom koji je odlučivao o petom mjestu Bratislava je bila bolja od Budimpešte i to rezultatom 1:0, prenosi fsks.ba

Poslije toga igrala se utakmica za treće mjesto i to između Soluna i Ljubljane. Slovenački sastav je pokazao znatno više u borbenoj igri i savladao Grke sa 2:0. Pehar za treće mjesto Ljubljančanima je uručio generalni sekretar FS Beograda Mirko Gluščević, a toj selekciji pripale su i bronzane medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi