Selektor San Marina: Ko će čuvati Lewandowskog? Neće niko

Zna da nema šanse

Selektor San Marina: Ko će čuvati Lewandowskog? Neće niko

E. Škorić

U nedjelju navečer od 20:45 sati San Marino će ugostiti Poljsku u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poljaci su veliki favoriti i suvišno je trošiti riječi na ovaj meč. San Marino je bez boda poslije četiri meča i još nije postigao pogodak, te je uglavnom doživljavao uvjerljive poraze.

Što se Poljaka tiče, oni su ostvarili dvije pobjede uz remi i jedan poraz, ali u ovoj utakmici praktično već računaju na tri boda i teško da tako neće biti na kraju.

Najveća opasnost po gol San Marina dolazi od Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog, pa je selektor ove selekcije upitan hoće li biti dodatnih markiranja kada je Lewandowski u pitanju.

"Lewandowski? To nije čovjek, to je cijeli tim. Poljska je Robert Lewandowski", rekao je Franco Varrell, dodavši:

"Nećemo imati dodatni 'flast' na Lewandowskog. Znate zašto? Ako bismo morali nekoga imenovati da ga čuva, onda bi to morala da bude kompletna moja ekipa i ne bismo onda mogli ni da igramo ovu utakmicu. Ne postoji način da se taj čovjek zaustavi, to je jednostavno nemoguće", dodao je selektor San Marina.

"Poljska možda ima odbrambenih problema, ali to joj može biti hendikep u utakmicama protiv rivala koji su manje ili više na istoj razini kao oni. Mi želimo da napredujemo, da se poboljšavamo, ali bilo bi suludo da prijetimo Poljskoj. Zna se kako trenutno stvari stoje", zaključio je Varrell, svjestan ipak da je realnost takva da San Marino ni u snu ne može parirati Poljacima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na sajtu MaxBet kladionice pronađite mnoge parove i uživajte uz utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Cijela ponuda dostupna je OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi