Sjećate li se njega? Bivši Zmaj preuzeo Goricu

U trenerskim vodama

Sjećate li se njega? Bivši Zmaj preuzeo Goricu

Za novog trenera Gorice, koja se uveliko priprema za historijsku prvoligašku sezonu u HNL-u, izabran je Sergej Jakirović.

Nakon što je dosadašnji trener Ivan Prelec iznenađujuće napustio kormilo broda kojeg je uveo među elitu, rukovodstvo kluba je odlučilo priliku ukazati bivšem reprezentativcu BiH Sergeju Jakiroviću.

Jakirović u trenerskim vodama ne pliva dugo, iza sebe ima tek posao u Sesvetama, no u Gorici su uvjereni da će klub pod njegovim vodstvom odgovoriti na najbolji način izazovima u najvišem rangu.

"Izuzetno nam je drago da smo se uspjeli dogovoriti oko suradnje s mladim, ali izuzetno perspektivnim trenerom Sergejom Jakirovićem", kazao je, između ostalog, predsjednik Gorice Nenad Črnko.

U igračkoj karijeri Jakirović je nosio dresove brojnih klubova. Okušao se, između ostalog, u Bugarskoj, Slovančkoj, Austriji, Sloveniji, no najveći trag je svakako ostavio u Hrvatskoj gdje je igrao za Rijeku, Zagreb, Split, Istru, Lučko...

Upisao je svojedobno i pet nastupa za fudbalsku A reprezentaciju BiH.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi