Škotska u Vaduzu stigla do vrijedna tri boda
Slavlje škotskih nogometaša kod vodećeg i jedinog gola na utakmici

Grupa I kvalifikacija za EP 2012

Škotska u Vaduzu stigla do vrijedna tri boda

E. Škorić

Škotska nogometna reprezentacija ostvarila je minimalnu, ali izuzetno važnu pobjedu nad Lihtenštajnom u pretposljednjem kolu I-grupe kvalifikacija za odlazak na EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Škoti su na Rheinpark stadionu u Vaduzu slavili minimalnu pobjedu i tako došli na drugu poziciju, s bodom više od Češke, uz kakve takve izglede da se nađu u baražu.

Istina, čeka ih u utorak teško gostovanje kod Španije, koja ni pored osiguranog prvog mjesta ne posustaje, što je pokazala i sinoć u Pragu, kada je domaću selekciju Češke savladala s 2:0. Upravo taj poraz Škotima je pomogao da se domognu druge pozicije.

Jedini pogodak postigao je Craig Mackail-Smith u 32. minuti susreta. Osim postignutog gola, Škoti su slabašnom domaćinu prijetili u više navrata, ali je izostajala realizacija. Izabranici Craiga Leveina, kao što smo već kazali, u utorak gostuju kod Španije, dok će Češka na megdan Litvaniji. Bit će zanimljivo pratiti te utakmice.

Grupa I:

Češka - Španija 0:2 (jučer)
Lihtenštajn - Škotska 0:1 (Mackail-Smith 32)

Poredak:


1. Španija 21
2. Škotska 11
3. Češka 10
4. Litvanija 5
5. Lihtenštajn 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.