Spahalića koštao propust na meču između Zrinjskog i GOŠK-a
Foto: HSK Zrinjski

Suspendovan do daljnjeg

Spahalića koštao propust na meču između Zrinjskog i GOŠK-a

Sudac Emir Spahalić, koji je dijelio pravdu u prvenstvenom meču između Zrinjskog i GOŠK-a, suspendovan je do daljnjeg.

U ovom meču GOŠK je dva puta vodio, činilo se da će tim iz Gabele ostati neporažen u Mostaru, ali to se na kraju nije dogodilo. Dva od tri pogotka Zrinjski je postigao sa bijele tačke, a Spahalićeve odluke da dosudi penale su podigle veliku prašinu i izazvale dosta negativnih komentara kako je svojim odlukama utjecao na rezultat.

Na današnjoj sjednici Komiteta za sudije i suđenje N/FSBiH donesena je odluka da se Spahalić suspenzuje do daljnjeg.

"Na sjednici je analizirano suđenje u 19. kolu BH Telecom Premijer lige BiH uvidom u izvještaje posmatrača, kao i pregledom snimaka utakmica. Jednoglasno su usvojeni izvještaji svih posmatrača sa izuzetkom utakmice Zrinjski - GOŠK. Izvještaj sa ovog susreta se vraća kontroloru na dodatnu analizu, dok se glavni sudija meča Emir Spahalić iz Mostara i drugi asistent Dalior Hrstić iz Ljubuškog zbog propusta u suđenju suspenduju do daljnjeg", navodi se na stranici krovne kuće bh. nogometa.

Duel između Zrinjskog i GOŠK-a je, podsjećamo, završen rezultatom 3:2 u korist mostarskog kluba.

Top Komentari

Gari Garinča
Papak iz Mostara je odradio svoje, sad ga možete suspendovat koliko hočete.
5 0
Hamid
Treba sačekati i vidjeti posljedice koje će proisteći kao rezultat katastrofalnog suđenja pa tek onda odrediti konačnu kaznu. Ukoliko tri boda odluče o tome ko će biti prvak i ko će ispasti iz lige, kazna treba biti doživotna.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi