Srbijanski basketaši odbranili titulu prvaka svijeta

U finalu savladali Holanđane

Srbijanski basketaši odbranili titulu prvaka svijeta

D. Vejo

Srbijanski basketaši odbranili su naslov prvaka svijeta u FIBA tri puta tri takmičenju, nakon što su u finalu savladali Holandiju rezultatom 21:18.

Ovim uspjehom, grupa studenata entuzijasta iz Srbije još jednom je pokazala zbog čega su najbolji na svijetu.

Nije dobro počelo za Srbijance. Holanđani su prvo poveli 4:1, a zatim i 5:2, nakon čega kreće apsolutna dominacija protivnika.

Dušan Domović odlučio je da se uozbilji pa ja te tako sa četiri poena prvi put na meču donio Srbiji prednost (5:6).

Nakon toga, Holanđani su položili oružje, što protivnik maksimalno koristi. Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić, odlučili su da se zahvale Domoviću i stvar uzmu u svoje ruke.

Postepeno su potapali protivnika, te na kraju zasluženo slavili i tako stigli do druge uzastopne titule prvaka svijeta.

Podsjetimo, Srbija je u polufinalu takmičenja savladala Ameriku, koja je bila jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog prestižnog trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi