Sretan rođendan Pape!

Majstor koji nikada neće biti zaboravljen

Sretan rođendan Pape!

Prije tačno 65 godina rođen je Safet Sušić, živa legenda FK Sarajevo, PSG-a, Evrope, regije i Bosne i Hercegovine.

Može se raspravljati o tome da li je neko imao uspješniju karijeru, veću popularnost, ali Safet Sušić je najbolji bh. fudbaler, koji se uspio dokazati na najvišem nivou.

Iz Krivaje (Zavidovići) je još kao tinejdžer stigao na Koševo i ušao u legendu.

Tokom godina je popularni Pape postao inspiracija za pjesme, poslovice i doskočice koje se i danas mogu čuti u Sarajevu i BiH, a kada se otisnuo u Evropu, pokazao joj je sav raskoš bh. fudbalskog talenta.

Preko Španije je došao do Francuske, godinama plesao na travnjaku Parka prinčeva, a kada je konačno završio svoju epizodu u francuskom velikanu - proglašen je najboljim koji je ikada nosio dres PSG-a.

Ne čudi tako ni da su se danas, pored njegovog Sarajeva, i "Sveci" sjetili Papetovog rođendana. Današnja čestitka PSG-a je adresirana na "ogromnu legendu":

Ne smiju se zaboraviti ni majstorije virtuoza iz Zavidovića ni u dresu reprezentacije Jugolslavije, a nikako se ne smije zavoboraviti Papetovo dostignuće nakon igračkih dana.

Nekada sjajna desetka postala je veliki trener, najuspješniji selektor reprezentacije BiH - prvi i jedini koji je "Zmajeve" odveo na jedno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Sretan rođendan Pape!

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Najveći igrač bivše Jugoslavije svih vremena. Najveći selektor Bosne i Hercegovine svih vremena... Živ i zdrav nam bio Pape naš....
11 0
ek76
Sretan rodjendan legendo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi