Odigran prvi meč na stadionu na kojem će se igrati finale Svjetskog prvenstva,

Uz prisustvo argentinskih navijača

Odigran prvi meč na stadionu na kojem će se igrati finale Svjetskog prvenstva,

E. Škorić

Uoči 100 dana odbrojavanja do početka Svjetskog prvenstva ekipa Al Arabija je u lokalnom derbiju svladala Al Rayan rezultatom 2:1, čime je i zvanično otvoren Lusail stadion.

Na supermodernom stadionu kapaciteta 80.000 sjedećih mjesta na utakmici je bilo manje od 20.000 navijača. Činjenica je da je tek ograničeni dio stadiona bio otvoren za premijeru.

"Atmosfera je bila sjajna na ovom sjajnom stadionu za Svjetsko prvenstvo i jako sam sretan što smo ovdje pobijedili u važnoj utakmici", rekao je trener Al Arabija Younes Ali, prenosi Inside World Football.

Frapantna je činjenica da su na tribinama bili navijači argentinske reprezentacije, posebno iz Indije i koji rade fizičke poslove na katarskom tlu.

Sljedeći meč s još većim brojem gledatelja na ovom stadionu bit će okršaj prvaka saudijske Pro LEague i pobjednika egipatske Premier lige 9. septembra.

Stadion smješten sjeverno od Dohe, koji podsjeća na lampion sa zlatnom fasadom, bit će mjesto održavanja utakmica Svjetskog prvenstva u svakoj fazi turnira. Prvi će biti meč u gurpi C između Argentine i Saudijske Arabije 22. novembra.

Na stadionu Lusail peterostruki svjetski prvaci Brazilci također će započeti svoj prvenstveni put u grupi G protiv Srbije. Oba velikana južnoameričkog nogometa tamo će igrati dva puta u grupnoj fazi.

Stadion Lusail jedno je od osam mjesta održavanja Svjetskog prvenstva u Kataru, a ugostit će i finale 18. decembra.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti