Statut u Mostaru nije usvojen, naredni sastanak za 7 dana

Statut u Mostaru nije usvojen, naredni sastanak za 7 dana

M. Maksimović

Sastanak Izbršnog odbora Rukometnog saveza BiH na kojemu se trebao usvojiti novi statut umjesto u hotelu Ero održan je u zgradi Vlade HNK-a. Razlog je požar koji je sinoć izbio u mostarskom hotelu, a koji je zahvatio i kongresnu salu u kojoj se sastanak trebao održati.

Tako je član Izvršnog odbora Nevenko Herceg koji je inače i premijer Vlade članove vlade bh. rukometa okupio u Sali Vlade kantona. Statut na kraju ipak nije usvojen, ali su stavovi približeni, što je potvrdio i generalni sekretar Saveza Smajo Karačić.

“Od večeras sam više optimističan. Sastanak u Mostaru je bio konstruktivan, stavovi su približeni i iskreno se nadam da bismo na narednom sastanku mogli završiti posao”, rekao je.

Novi sastanak zakazan je za šest dana u Banjoj Luci i očekuje se da bi se upravo tog dana mogao izglasati novi statut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi