Sudije iz BiH skratile utakmicu zbog manjih dnevnica koje su dobili
FOTO: Ilustracija

Nevjerovatan slučaj iz Bijeljine

Sudije iz BiH skratile utakmicu zbog manjih dnevnica koje su dobili

S. Mlaćo

U opštinskoj ligi fudbalskog saveza Bijeljine u posljednjem 22. kolu zabilježili smo zaista nevjerovatan slučaj. Susret bez rezultatskog značaja odigrali su u Međašima Međaši i Ljeskovac, a na kraju je bilo 2:2.

Domaći su prvi poveli, gosti preokrenuli, ali je na kraju ipak viđena podjela bodova. Zanimljivo da je susret odigran dva puta po 30 minuta, što je naveo i delegat Dobrivoje Bajraktarević iz Bijeljine u svom izvještaju.

Marić je predsjednik Područnog fudbalskog sveza Bijeljine, a Skupština FSRS ga je imenovala za delegata Skuštine FS BiH u mandatnom periodu 2016-2020. godina.

Zanimljivo da je u Međašima nisu postojali skoro nikakvi uslovi za igru, a po 30 minuta se igralo s obzirom da je dogovoreno da sudije budu plaćene 80 KM.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Po dolasku na igralište zapazio sam da je teren za igru nije pokošen, kao ni obilježen, mreže postavljene i zategnute. Ova utakmica nije prijavljena CJB Bjeljina, također nije bio prijavljen ni komesar za bezbjednost kao ni auto prve pomoći. Pošto je zadnje kolo i utakmica nije imala nikakvog značaja rezultatski ja sam dozvolio da se utakmica igra. Pošto se Mišić Ljubiša čuo sa Radikom Marić koji mu je obećao da ovu utakmicu osude za 80 maraka, zbog čega su sudije odlučile da sude utakmicu ali po 30 minuta poluvrijeme. Utakmica je kasnila 15 minuta zbog kašnjenja dostavljanja sporskih knjizica, ali i zbog neispunjavanja uslova za odigravanje ove utakmice koje sam naveo", stoji u izvještaju delegata Bajraktarevića koji zaslužuje najrigoroznije kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi