Sutra počinje turnir "VIŠE OD IGRE"

Održana konferencija za medije

Sutra počinje turnir "VIŠE OD IGRE"

Danas je u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu održana konferencija za medije povodom početka međunarodnog turnira u rukometu za kadete ''VIŠE OD IGRE''.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima su se obratili Dejan Radović, jedan od organizatora turnira, Muhamed Imamović i Sanjin Kolaković, treneri Selekcije Grada Sarajeva, te Enid Tahirović, legendarni bh. rukometaš.

 

Dejan Radović je poručio da svi koji dođu mogu očekivati odlične rukometne predstave: 

 

''Potrudili smo se da obezbjedimo, atraktivne utakmice, a to smo uspjeli sa dovođenjem ekipa kao što su: Izviđač, Partizan, Metalurg, Borac, Crvena zvezda, Celje, te Balić - Metličić akademija i Selekcija grada Sarajeva. Selekcija grada Sarajeva okuplja momke iz Visokog, Sarajeva, Goražda i Istočnog Sarajeva, a meni je drago što su se ta djeca okupila, te što će naš grad predstavljati u najboljem svijetlu, prošle godine su osvojili treće mjesto, nadam se da će i u ovoj doći do medalje. Mi pokušavamo tim mladim igračima pokazati da rukomet nije zaboravljen, te da će ga upravo oni na svojim plećima oživjeti.''

 

Muhamed Imamović jedan od  trenera Selekcije grada Sarajeva je poručio sljedeće:

 

''Napredak u rukometu je evidentan, i nadam se da će ova djeca u najboljem svijetlu predstaviti javnosti. Imaće nekoliko jakih utakmica, gdje mogu pokazati svoju kvalitetu.''

 

Sanjin Kolaković, trener Selekcije grada Sarajeva se nada da će ova ekipa i u ovogodišnjem izdanju turnira osvojiti neku od medalja. 

 

''Čast mi je što po drugi put selektiram igrače. Drago mi je što će ovi momci imati nekoliko jakih utakmica, te što će vidjeti da imamo budućnost rukometa, i nadam se da ćemo opet doći na postolje i osvojiti neku od medalja. Na momcima je da ginu na terenu, i da ostvare što bolji rezultat.''

 

Enid Tahirović, legendarni bh. rukometni golman, koji je jedan od promotora međunarodog turnira ''VIŠE OD IGRE'', nada se da će sve selekcije koje su uzele učešće pokazati zavidne rukometne sposobnosti, te da će ljubitelji rukometa imati sluha i u što većem broju doći na ovu manifestaciju.

 

''Meni je drago što sam sa vama, čestitam organizatorima što su ponovo organizovali ovakav turnir, i ovo je fantastična priča za sport prvenstveno, a onda za rukomet. Nadam se da će se djeca družiti i upoznavati jer sportska poznanstva su odlična. Ne znam koliko su se ova djeca uspjela spremiti, ali očekujem da će se predstaviti kao i prošle godine. U ovogodišnjem izdanju turnira, biće jača konkurencija, tako da se nadam da će svi koji dođu podržati ove mlade momke, koji svojim trudom pokušavaju podići polpularnost i kvalitetu rukometa, koji je kod nas nažalost na niskim granama.''

 

Svi prisutni su se složili da će turnir biti jedna odlična prezentacija BiH, te su odlučili da pozovu sve ljubitelje prvenstveno sporta, a onda rukometa da sutra od 14. sati dođu u dvoranu na Mojmilu i prate ovu odličnu manifestaciju pod nazivom ''VIŠE OD IGRE''.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi