Sutra posljednje kolo Lige mladih

BiH dobija nove prvake u omladinskim selekcijama

Sutra posljednje kolo Lige mladih

Bosna i Hercegovina u subotu će dobiti nove prvake u omladinskim selekcijama. Ove sedmice na programu su utakmice posljednjeg, 18. kola, koje će razriješiti preostale nedoumice oko plasmana na finalni turnir Lige mladih.

Većina učesnika final foura, koji će se u petak i subotu odigrati u sarajevskoj dvorani Skenderije, već je poznata. 

U juniorskoj konkurenciji za naslov najboljeg boriće se Igokea, Sparsi i Koš, dok bi četvrtog polufinalistu trebali dobiti sutra nakon utakmice OKK Čelik - Zvornik Basket. Ekipa koja pobijedi u ovom susretu najvjerovatnije će osigurati plasman među četiri najbolje ekipe u državi. 

Kada su u pitanju dame, već su poznati svi učesnici finalnog turnira. Za naslov najbolje ženske juniorske ekipe u BiH boriće se Čelik, Mladi Krajišnik, Livno i Jedinstvo.

U konkurenciji kadeta, bijeljinska Budućnost danas je pobjedom nad Genom u zaostaloj utakmici, ovjerila plasman među četiri najbolje kadetske ekipe u BiH. Još ranije, polufinale završnog turnira Lige mladih obezbjedili su Sparsi i Rookye, dok će nam posljednje kolo dati odgovor ko će biti četvrti učesnik final foura. Sve će zavisiti od utakmice u Zenici, gdje će se sastati Abeceda i Budućnost. Ukoliko domaćini trijumfuju - izborili su plasman na završni turnir, dok će u slučaju pobjede gostiju iz Bijeljine, na završni turnir ići ekipa Kengura.

Kod kadetkinja, polufinale su već izborile mlade košarkašice Mladog Krajišnika Feniksa, Livna i Kengura, dok će četvrti učesnik završnog turnira najvjerovatnije biti Trebinje 03. Trebinjke trenutno imaju bod manje od četveroplasiranog Konjica, ali i tri utakmice manje, što im obezbjeđuje dodatna četiri boda, bez obzira na ishod mečeva.

Kod onih najmlađih, kolo prije kraja sve je riješeno. Mladi košarkaši Sparsa, Čelinca, Leotara i Budućnosti boriće se za naslov najbolje pionirske ekipe u Bosni i Hercegovini.

Raspored utakmica posljednjeg kola Lige mladih

Juniori

SUTRA: Koš - Turbina, OKK Spars Ziraat Bank - Igokea, OKK Sloboda - OKK Borac, Zrinjski - OKK Leotar, OKK Čelik - Zvornik Basket.

Juniorke

SUTRA: Rama - Željezničar, Trebinje 03 - Livno, Mladi Krajišnik - Jedinstvo BH Telecom. Ranije odigrana utakmica Orlovi - Play off Ultra. Slobodna je ekipa Čelika.

Kadeti

SUTRA: OKK Sloboda - Rookye, OKK Spars Ziraat Bank - WBS Basketball, Abeceda - Budućnost, Kengur - Swisllion Leotar, Konjic - Gen.

Kadetkinje

SUTRA: Trebinje 03 - Livno, Konjic - Željezničar, Posušje - BH Start. Večeras se igra utakmica Lider - Kengur. Slobodna je ekipa Mladi Krajišnik Feniks.

Pioniri

SUTRA: OKK Sloboda - Mladost, Lions - OKK Leotar, Abeceda - Budućnost, OKK Spars Ziraat Bank - Čelinac, Konjic - Koš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi