Teški rivali za bh. klubove i u drugom pretkolu

Nismo imali sreće

Teški rivali za bh. klubove i u drugom pretkolu

E. Škorić

U Nyonu je danas održan žrijeb parova prvog i drugog pretkola Evropske lige.

Bh. klubovi Sarajevo, Željezničar i Široki dobili su nezgodne protivnike u prvom pretkolu, a nimalo lagan posao ne bi imali naši klubovi i ukoliko bi izborili prolaz u drugi krug.

Apollon Limasol (Kipar) bit će rival bordo timu ako prođe Moldavce, dok bi Želju vjerovatno čekao švedski AIK, koji u prvom pretkolu igra protiv Klaksvija s Farskih Otoka.

Škotski Aberdeen u drugom pretkolu čeka Široki Brijeg, koji će u prvom pretkolu igrati protiv kazahstanskog Ordabasyja.

Mečevi drugog pretkola igraju se 13. jula, a revanši su 20. jula, dok su mečevi prvog pretkola 29. juna i sedam dana kasnije. Ostaje nam da poželimo sreću bh. klubovima, jer će im zaista biti neophodna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi