Je li fudbal što je nekad bio? Još jedan "mršavko" je postao "zvijer"

Značajna transformacija

Je li fudbal što je nekad bio? Još jedan "mršavko" je postao "zvijer"

A. Čaušević

Fudbal se promijenio. Postao je sport gdje više talenat nije presudan kao ranije, već fizička sprema i snaga vrlo često znaju biti odlučujući faktor. 

U proteklom periodu smo svjedoci značajnim fizičkim transformacijama mnogih fudbalera. Leon Goretzka i Alphonso Davies iz Bayerna su pravi primjeri.

Osim toga pojedini imaju i prirodnu mišićavu građu kao što je Adama Traore koji fizičkim izgledom više podsjeća na igrača američkog fudbala.

Nova "zvijer" na fudbalskim terenima je Valencijii Thieri Correia koji je na Mestallu stigao kao 19-godišnji "mršavko".

Tada su ga Šišmiši platili 12 miliona eura Sportingu iz Lisabona što je izazvalo bijes kod navijača. Finansijska situacija je teška, a mladi Portugalac nije bio potpuno afirmisan igrač.

Dvije godine kasnije Correia je počao da opravdava uloženi novac, a velike zasluge za uspjeh nosi i njegova transformacija. Postao je brutalno mišića, istovremeno je popravio i svoje nedostatke u odbrani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je vrlo dobro ušla u novu sezonu sa sedam bodova iz tri kola. Correia je proveo sve minute na terenu i trener Bordales je zadovoljan onim što je vidio do sada.

Popularni Šišmiši u nedjelju gostuju Osasuni. U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti cijelu ponudu za ovu utakmicu i to ovdje. Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

bosnjak19781998
steroidi majka
2 0
King_Kenny
...fizicka sprema i snaga su uvijek bili bitan faktor...pa zasto je Njemacka reprezentacija harala 70-ih,sigurno ne zbog talenta,nego upravo zbog fizicke spreme i trke kojom su mljeli protivnike...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi