TOŠK na teškom ispitu u Goraždu, GOŠK gostuje u Travniku
Za vikend se igra 3. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Treće kolo Prve lige FBiH

TOŠK na teškom ispitu u Goraždu, GOŠK gostuje u Travniku

E. Oštraković

Za vikend će biti odigrane utakmice 3. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Očekuje nas nekoliko dobrih utakmica, a sudeći prema rezultatima u prošlom kolu, liga je jako izjednačena, barem na samom otvaranju prvenstva.

TOŠK je u uvodne dvije utakmice ostvario dvije pobjede, te se nalazi na prvom mjestu. Njihov naredni protivnik je ekipa Goražda koja je također neporažena na otvaranju prvenstva. Sve govori da bi ova utakmica trebala ponijeti epitet derbija kola, a ostaje nam da vidimo da li će to tako i biti. Trupa Nusreta Muslimovića želi treću pobjedu iz isto toliko utakmica, ali Goražde igra tvrdo, te će dati sve od sebe da upiše novu pobjedu.

GOŠK je u prošlom kolu nakon preokreta uspio da na domaćem terenu ostvari pobjedu protiv Slavena. Oni su uz TOŠK i Olimpik ekipa koja je ostvarila dvije pobjede u prva dva kola. U trećem kolu očekuje ih jako teško gostovanje na Piroti kod neugodnog Travnika. Travnik je u prvom kolu na domaćem terenu sa tri gola u mreži ispratio Bratstvo, a prošlo kolo su nesretno poraženi u Sarajevu od Olimpika. Imali su igrači Travnika bod, ali su u sudijskoj nadoknadi primili gol i upisali poraz.

Olimpik nakon teške pobjede protiv Travnika ide na gostovanje u Konjic kod Igmana koji je prošlo kolo na veliko iznenađenje ostvario pobjedu u Gračanici portiv Bratstva. Jedno je sigurno, a to je da će Olimpik morati dobro da se namuči u Konjicu kako bi uspio ostvariti pobjedu.

Zvijezda je u prva dva kola imala dva gostovanja. Odradili su ih jako dobro, te su u Gradačac donijeli četiri boda. Sada im slijedi prvi domaći susret u ovoj sezoni, a u goste im dolazi Metalleghe. Sigurno je da će nakon dobrih rezultat tribine stadiona u Gradačcu biti pune, te se očekuje nova pobjeda Zvijezde.

Orašje je u prošlom kolu kiksalo na domaćem terenu protiv ekipe Radnika iz Hadžića koja je odnijela tri boda. Labudovi sa Save gostuju kod ekipe Slavena u trećem kolu, a očekuje se jako dobra utakmica obzirom da Slaven nema niti jedan bod, a u oba kola je igrao jako dobro. Utakmica koja je jako nezahvalna za prognozirati obzirom na igru, te na bodovni saldo obje ekipe.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čapljina je u prošlom kolu minimalno poražena u Tešnju, a šansu za prvom pobjedom ima na domaćem terenu protiv Bratstva. Gračanlije su očajno otvorile novu sezonu, te su u dva kola upisali dva poraza. Sigurno je da će i oni pokušati da uzmu makar bod u Čapljini, ali prema igri koju su pokazali u prva dva kola, to će se jako teško dogoditi.

Radnik na krilima pobjede u Orašju na svom terenu dočekuje ekipu Rudara iz Kaknja. Rudar je u prva dva kola upisao dva poraza, te će i oni pokušati da uzmu prve bodove u ovoj sezoni.

Top Komentari

Mostar
Dva seljacka tima olimpicke Fk Igman dabogda se pobili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi