Trandžament pobjednik "PAN 3x3" basket turnira

„Pan 3 na 3“ ponovo oduševio organizacijom

Trandžament pobjednik "PAN 3x3" basket turnira

E. Dindić

Uzbudljivo je bilo jučer na tuzlanskom Telexu gdje se, od 14 sati pa do kasnih noćnih sati,  igrala najbolja ulična košarka u okviru najvećeg Street Basketball turnira koje se organizuje u BiH, „Pan 3 na 3“. 

Sa prepunih tribina Telexa u Tuzli, publika je bodrila svoje favorite i uživala u odličnoj košarci. U finalnom susretu susretu snage su odmjerile ekipe Trandžament Novi Sad - Gladijatori iz Ugljevika koji su dvostruki pobjednici ovog turnira. 

U jednom sjajnom susretu gdje su gledaoci mogli da vide najbolje od košarkaškog umijeća obje ekipe, pobjednika smo dobili nakon produžetaka. Ekipa Trandžamenta na kraju je savladala Gladijatore i osvojila prvu novčanu nagradu u iznosu od čak 4. 000 KM!

"Sretni smo zbog pobjede. Finalna utakmica je bila prava borba. Nakon dvije godine dominacije ekipe Gladijatora, uspjeli smo da prekinemo njihov pobjednički niz. Oni su zaista sjajna ekipa i ovo je jedan od najtežih basketa koje smo odigrali u životu. Zaista sitnice su odlučivale pobjednika, što se vidi po rezultatu. Sve pohvale još jednom organizatoru koji je omogućio da se turnir organizuje na ovako visokom nivou, sve je bilo sjajno i zaista drage volje se vraćamo i iduće godine u Tuzlu", poručili su iz Trandžamenta.

Drugoplasirana ekipa Gladijatori iz Ugljevika osvojila je nagradu u vrijednosti od 2.000 KM. Pobjednik u zakucavanju je Veldin Lisičić, dok pobjednik u šutiranju trojki  je Zlatko Golijanin koji je prosto izdominirao u ovom dijelu takmičenja. Obojica su osvojila zasluženih 300 KM. 

Za dobru muzičku atmosferu i ove godine bio je zadužen FmJam Crew koji su svoj posao odradili perfektno. PAN je publici koja je prethodna dva dana pohodila Telex podijelio brojne nagrade.

Kompanija Carlsberg BH i Omladinski košarkaški klub Sloboda iz Tuzle mogu biti ponosni na još jednu uspješnu organizaciju najboljeg turnira u uličnoj košarci u BiH i jugoistočnoj Evropi, u kojem je ove godine učestvovalo 50 ekipa iz BiH i regije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi