Tri gola Čakića u slavlju Ville protiv GO FIT-a

Dobra partija Đukića

Tri gola Čakića u slavlju Ville protiv GO FIT-a

Dž. Mrakić

Susret 19. kola španske ASOBAL lige između Ville iz Arande i GO FIT-a donio je novi međusobni okršaj bh. rukometaša.

Amir Čakić sa svojom Villom upisao je pobjedu protiv GO FIT-a (32:25), a bh. internacionalac pružio je dobru partiju i tri puta se upisao u listu strijelaca. Na suprotnoj strani bio je golman Adam Savić, koji je priliku dobio tek u drugom poluvremenu i koji je do kraja susreta imao solidan procenat odbranjenih lopti od 30% (4/13).

Inače, pored Čakića i Savića, natupe u 19. kolu od bh. internacionalaca zabilježili su još Amer Zildžić i Saša Đukić. Zildžić je postigao jedan gol iz jednog pokušaju za Ademar Leon, koji je kiksao kod kuće i ostvario tek remi protiv slabašne Cuence (27:27).

Također, sa svojim klubom remizirao je i Đukić, koji je postigao tri gola iz četiri pokušaja u okršaju njegovog Puerto Sagunta s ekipom Benidorma (23:23).

Nakon 19 kola Ademar je na četvrtoj, Villa na petoj, GO FIT na desetoj, a Puerto Sagunto na 12. poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi