U Bjelorusiji raste broj zaraženih, ali uopšte ne razmišljaju o prekidanju fudbalske sezone

I fudbalerke počinju sezonu ovog vikenda

U Bjelorusiji raste broj zaraženih, ali uopšte ne razmišljaju o prekidanju fudbalske sezone

E. Čaušević

Bjelorusija je jedina evropska zemlja gdje se fudbal nije prekidao i pored pandemije koronavirusa.

Sportska dešavanja u cijeloj Evropi prekinuta su već skoro mjesec dana zbog pandemije koronavirusa, ali u Bjelorusiji to nije slučaj. Utakmice u ovoj zemlji igraju se prema ranijem rasporedu, te nema nikakvih naznaka da će se sezona prekinuti.

Mnoge zdravstvene ustanove upozorile su vlasti u Bjelorusiji da prekinu sportske aktivnosti jer na taj način mogu ubrzano širiti virus, ali su oni to odbili, te su pokazali da se bez problema mečevi mogu igrati.

Broj zaraženi u Bjelorusiji raste iz dana u dan, ali nema ni govora da će se fudbal prekinuti. Do sada je zaraženo skoro 15.000 osoba, a ubilježena su i 93 smrtna slučaja od koronavirusa.

Međutim, niko od fudbalera nije zaražen i zbog toga u Bjelorusiji smatraju da nema razloga da se liga prekida. Također, ovog vikenda počinje i liga za fudbalerke nakon što su sve igračice bile negativne na testiranju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi