U Rijeci imaju računicu za smanjenje troškova: "Neko će reći i 'ne', ali mi se nećemo ljutiti"

Počeli su pregovori

U Rijeci imaju računicu za smanjenje troškova: "Neko će reći i 'ne', ali mi se nećemo ljutiti"

S. Mlaćo

U HNK Rijeka jasno su odlučili šta će biti sa onima koji ne pristaju na smanjenje plata.

Finansijski udar na sve klubove je veliki, pa prvi čovjek kluba Damir Mišković ne krije planove.

Već su, priznaje, počeli razgovori.

"Razgovarali smo s radnom zajednicom, svi smo se složili da trebamo ići do smanjenja, s omladinskim pogonom, sa stručnim stožerom. Sad su igrači na redu, obavili smo jučer 10, danas ćemo 10 i sutra drugih 10 igrača, za dva-tri dana ćemo imati kompletnu sliku do kuda smo došli. Jednostavno razgovaramo, objašnjavamo ljudima kakva je situacija, ne danas, jer bit svega je ne misliti samo na danas nego u narednom periodu, što se nogometa tiče i drugih djelatnosti, najmanje godinu dana. Tako da moramo svi biti spremni, svi dati svoj dio u tome i koliko god to ružno zvučalo, inače nas neće biti. Svi se moramo staviti u onaj minimum minimuma da izdržimo ovo stanje dok se stvari ne poboljšaju. To je jedina realnost i stvar koja se mora napraviti", rekao je Mišković za HRT.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Otkrio je i samu računicu.

"Mi u Rijeci ćemo provoditi da će jednu trećinu igrači dobiti na mjesečnoj bazi, s time da nitko neće biti ispod dvije tisuće eura. Drugu trećinu će dobiti između šest i devet mjeseci od početka igranja, kad se stvari stabiliziraju, a jedna trećina ide na oprost klubu. To je nekakva formula, sad sigurno da postoje od igrača do igrača neke varijacije, kao što sam već ponovio, netko ako ima četvero djece doma, da mu se digne nešto ako mu je potrebno, ili ako netko ima neki kredit koji mora otplaćivati, tako da ne bude u financijskim problemima. Može se naravno dogoditi, do sada nismo imali problema s ovim prvim igračima da će netko reći 'ne', da ih ne zanima takav način razmišljanja. Ja osobno i klub se nećemo ljutiti jer svatko ima pravo izabrati što on misli da je najbolje."

Top Komentari

Ante G.
Kakav oprost klubu... Tuzbu odmah, naplatiti jos i sudske troskove. Nista ne prastati
0 2
pero98
Idemo Miško. Forza Fiume.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije