U Sjevernoj Koreji je fudbal pao u drugi plan

Odgodila se utakmica

U Sjevernoj Koreji je fudbal pao u drugi plan

E. Škorić

Utakmica između Sjeverne Koreje i Malezije odgođena je zbog sjevernokorejskih raketnih proba.

U susretu kvalifikacija za Azijski kup 2019. trebali su da igraju Sjeverna Koreja i Malezija, ali meč je odgođen i to zbog nevjerovatnog razloga.

Umjesto 8. juna, meč se igra 5. oktobra, a prvobitno se trebao igrati još 28. marta. Meč se odgodio zbog "geopolitičkih tenzija na korejskom poluostrvu". Jasno je, fudbal je sada pao u drugi plan, a politika je na broju jedan.

Ranije je utakmica odgođena i zbog diplomatskih tenzija između Sjeverne Koreje i Malezije nakon što je ubijen Kim Jong Nam, polubrat sjevernokorejskog lidera Kima Jong-una. Hoće li se spomenuti susret uopće i odigrati, pitanje je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi