Zmajevi na najvažnijem letu kvalifikacija

BiH gostuje Ukrajini

Zmajevi na najvažnijem letu kvalifikacija

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Ukrajine u Lvivu igra najvažniji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su se pobjedom u Kazahstanu vratili u borbu za plasman u baraž, a upravo večeras bi naša selekcija mogla znati da li će tamo i igrati.

Ukrajinci imaju dva boda više, ali i utakmicu više od bh. selekcije i pobjeda bi u ovom meču našoj reprezentaciji donijela veliku prednost pred završni dio kvalifikacija u novembru.

Optimistično pred ovaj duel djeluju u bh. timu, a selektor Ivaylo Petev želi da još jednom timskom partijom selekcija BiH dođe do dobrog rezultata.

"Imamo veći broj igrača, širinu u sastavu, ali meni je bitno da izađemo na teren i da izgledamo kao ekipa, da odigramo dobru utakmicu i naravno da ćemo pokušati da osvojimo tri boda", rekao je Petev i dodao je:

"Što se tiče igre, uvijek može još bolje, ja znam i mislim da možemo kao ekipa odigrati još bolje. Drago mi je jer imamo dobru atmosferu, neku harmoniju i momci su tu jedan za drugog. Imamo grešaka koje moramo ispraviti, ali to je normalno. Uvijek želimo biti bolji".

Oglasi

Ukrajina još nijednom nije izgubila u Lvivu.

"Znam tu informaciju o stadionu u Lvivu. Nadam se da ćemo srušiti tu tradiciju Ukrajine. Bit će jako dobra, zanimljiva i teška utakmica. Sve ovisi o nama i našem pristupu i kako će izgledati na terenu. Što se tiče grada, čuo sam da je jako lijep grad, ali nisam stigao ništa vidjeti".

"Adrenalin prije utakmice je druga stvar, ali nema pritiska. Mi samo u glavi moramo misliti o tome da odigramo što bolje. Ne kalkulišem ništa, učinit ćemo sve da pobijedimo", poručio je Petev.

Edin Džeko je na press konferenciji uoči utakmice protiv Ukrajine kazao da je ovo najbitnija utakmica dosadašnjeg dijela kvalifikacija.

Oglasi

"Sigurno da poslije pobjede u Kazahstanu šanse su nam veće, imamo do kraja tri susreta ali sutrašnja utakmica nam je sigurno najbitnija", rekao je napadač Intera.

U dvomeču protiv Kazahstana imao je niz prilika, ali nije uspio zabiti. Najradije bih da opet Smail Prevljak baš kao protiv Kazahstana bude strijelac samo da se dođe do pobjede.

"Ne razmišljam o promašajima, ima više šansi kada se ima više, a kada manje šansi. Na kraju krajeva najbitnije je kako odigra ekipa. Bio bih najsretniji da Smajo opet zabije dva i da dobijemo 2:0", rekao j Džeko.

Utakmica u Lvivu počinje od 20:45 sati, a sudit će je njemački sudija Felix Zwayer.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina je očekivano favorit, no ne pretjeran. MaxBet kladionica nudi vam sjajne kvote i bogatu ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

muamer1234
Samo da ne izgubimo ostalo sve odgovara
4 0
Zoilomas
imamo lufta da izgubimo jednu protiv ukrainaca uz to da dobijemo finsku i ukrajinu jer nam preostaju tri tekme. u slucaju da nasi zmajevi budu pravi danas I dobijemo ukrajinu danas to ce nam olaksati put na pola. a u slucaju da dobijemo sve tri sto se moramo moliti dragom bogu a francuzi dobiju dva remija ili izgube jednom mi cemo biti ili bolji na bod ili izjednaceni za prvo mjesto. IDEMO DA VIDIMO STA OVA NASA GEMERACIJA ZELI DANAS USPIJEH ILI ZA****VANJE
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi