Napadač Ukrajine sretan što protiv Zmajeva igra u rodnom gradu: "To je za mene poklon"

Yaremchuk odlučio meč protiv Finske

Napadač Ukrajine sretan što protiv Zmajeva igra u rodnom gradu: "To je za mene poklon"

E. Čaušević

Bh. reprezentacija sutra u Lvivu igra protiv Ukrajine utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija je u subotu u gostima sa 2:0 pobijedila Kazahstan i sada su nam za baraž potrebne dvije pobjede u preostala tri susreta.

Izabranici Ivayla Peteva već sutra igraju u gostima protiv Ukrajine koja je u subotu u gostima pobijedila Finsku sa 2:1.

Ukrajinci su konačno došli do pobjede nakon pet uzastopnih remija. Ukrajina do kraja kvalifikacija ima još dvomeč protiv Zmajeva i nadaju se da mogu doći do baraža.

Junak u Helsinkiju bio je Yaremchuk koji je postigao pogodak za pobjedu svoje selekcije, a pred susret protiv Bosne i Hercegovine izjavio je da je selektor Olexandr Petrakov najzaslužniji za tu pobjedu.

"Petrakov je bio igrač utakmice. Naravno, ovo je važna pobjeda za nas i dali smo svoj maksimum. Selektor nam je tokom meča govorio kako treba da igramo i odlično je postavio igru", rekao je Yaremchuk.

Napadač Ukrajine osvrnuo se i na meč protiv Bosne i Hercegovine koji se igra u njegovom rodnom gradu Lvivu.

"Smatram to kao poklon za mene što ću imati priliku da igram u svom rodnom gradu. Čast mi je što ću nositi dres Ukrajine pred svojim navijačima", dodao je Yaremchuk.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećamo, utakmica između Ukrajine i BiH igra se u utorak od 20:45 sati. Također, već su poznate i kvote za ovaj meč, a možete ih pogledati u ponudi kladionice MaxBet i to OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi