"Rekao mi je da želi u Barcu, a pitao sam ga hoće li pregovarati s klubom ili stečajnim upravnikom"

Hoeness o odlasku Alabe iz Bayerna

"Rekao mi je da želi u Barcu, a pitao sam ga hoće li pregovarati s klubom ili stečajnim upravnikom"

E. Čaušević

David Alaba na kraju prošle sezone odlučio je da napusti Bayern i karijeru nastavi u dresu Real Madrida.

Alaba je cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu minhenskog kluba, ali nakon što mu je istekao ugovor donio je odluku da je vrijeme za novi izazov u njegovoj karijeri.

Austrijanac je imao nekoliko ponuda, ali je već ranije postigao dogovor s Real Madridom i bilo je jasno da će karijeru nastaviti u dresu kraljevskog kluba.

Međutim, zanimljivu izjavu dao je bivši predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, koji je govorio o Alabinom odlasku iz kluba i otkrio je da je njegov prvobitni plan bio da potpiše za Barcelonu.

"Alaba mi je jednom prilikom rekao da mu je san da jednog dana zaigra za Barcelonu. Onda sam ga pitao da li želi da pregovara s njihovim predsjednikom ili stečajnim upravnikom jer smo znali u kakvim su problemima", izjavio je Hoeness.

Barcelona je u jednom trenutku pokazala interes da dovede Alabu, ali zbog silnih finansijskih problema u kojem se nalazi ovaj klub to jednostavno nije bilo moguće i Austrijanac je odlučio da ide u Real.

Hoeness je govorio i o okršaju Barcelone i Bayerna koji ćemo gledati večeras u meču prvog kola Lige prvaka, te on vjeruje da je minhenski klub favorit u ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Barcelona nam više nije uzor što se tiče načina na koji su vodili klub. Bayern je večeras favorit jer Barcelona nije u najboljoj situaciji zbog činjenice da su morali prodati neke od najboljih igrača zbog svih tih problema koje imaju", dodao je Hoeness.

U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti ponudu za večerašnji okršaj Barcelone i Bayerna i to OVDJETakođer, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Pa razmontirat ce ih od veceras barca gubi dodatnih 10 miliona navijaca
3 0
King_Kenny
...hahahhahahahah,kakav pajser trebas biti da hoces iz jednog Bayerna da ides u Barcelonu kojoj isti taj Bayern trpa 8 komada jednoj utakmici...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi