Kako kladionice vide današnji derbi Velež - Borac i šta se zapravo očekuje?

Blagi favorit je domaćin

Kako kladionice vide današnji derbi Velež - Borac i šta se zapravo očekuje?

E. Škorić

U petak i subotu odigrat će se utakmice 28. kola Premijer lige BiH.

Šest utakmica na programu, ali i tri derbija i jako bitna meča. Prvi na programu večeras na stadionu Rođeni gdje će Velež ugostiti Borac, a sutra nas čekaju žestoki dueli između Sarajeva i Željezničara, te od 19 sati Širokog i Zrinjskog.

Posebno bitan je večerašnji derbi u Mostaru, pošto je Borac novi lider s 53 boda, Velež je treći s 51 bodom i može se već večeras desiti "zaokret" na tabeli, odnosno proboj Rođenih na prvo mjesto. Njima, kao i Banjalučanima je prioritet izboriti Evropu, ali ukazala se prilika da se osvoji titula. Koliko god treneri bježali od te priče, navijači su u euforiji, svjesni da je sada zaista realno pričati o tome.

Borac ako dobije, ostaje prvi, a Velež ako dobije - prelazi na prvo mjestos, makar dok ne završi utakmica na Koševu. I zato je večerašnji derbi prepun očekivanja i od velikog značaja za razvoj kompletnog šampionata.

A kako ga posmatraju kladionice? U MOZZART kladionici, koja može da se pohvali sa izuzetno dobrim i visokim kvotama, smatraju da je Velež favorit, ne veliki, ali ipak favorit. Kvota na pobjedu Rođenih je 2.30, dok ipak daleko više donose opcije "X" i "dvica" na goste iz Banjaluke.

Takođe, sudeći prema kvotama, očekuje se jako tvrda utakmica na mali broj pogodaka. Na prošla dva meča ovih timova bilo je 2:0, ali mnogi mečevi prije tog završavali su uglavnom sa opcijom "tri i više golova" ili "oba daju gol".

Oglasi

Opet, s druge strane ovo je sada daleko drugačija utakmica u situaciji kada se obje ekipe bore za sami vrh, pa je za očekivati malo oprezniju igru, no ako se na vrijeme otvori...

Očekivanja trenera

"Utakmica od velikog značaja za obje ekipe, očekujemo fer i dobru utakmicu te da će se nakon susreta pričati o dobrim potezima, a ne o nekim drugim stvarima", rekao je Dudić u najavi utakmice.

"Borac je puno bolja ekipa nego što je bila prije mjesec i pol. Poslije poraza protiv nas, vezali su devet pobjeda, šest u prvenstvu, tri u Kupu, što najbolje govori o kakvoj ekipi se radi. Moram pohvaliti i kolegu Marka Maksimovića izgledaju puno bolje, sastavljeni su od dobrih pojedinaca. Tu su Vranješ, Ziljkić koji je možda u najboljoj formi."

Kao najveću snagu svog tima Dudić je izdvojio kolektiv. To će i protiv Banjlučana biti glavna uzdanica popularnih Rođenih.

"Mi moramo biti na nivou, mi možda i nemamo pojedinaca sposobnih da riješe utakmicu, ali smo kao kolektiv donijeli puno toga, bez obzira na neigranje Ćosića i Radovca, da budemo jak kolektiv i da probamo pobijediti i da barem jedan dan provedemo na prvom mjestu", rekao je Dudić.

"Idemo u goste ekipi koja je u naletu. Velež nema pora od kraja oktobra, a ja bih volio da se priča o formi, a ne o nekim drugim stvarima. Želimo nastaviti seriju i ostvariti pozitivan rezultat meča", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Novinare je zanimalo njegovo mišljenje o tome što je Velež tražio delegiranje stranih sudija za ovaj susret, što je NSBiH zbog pravila odbio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To su dozvoljena sredstva, a da li su u redu ili ne, to je druga stvar. Meni se to ne sviđa. Pričalo se dosta i pred Sarajevo i niko nakon meča nije rekao da je bilo sve u redu", rekao je Maksimović i nastavio je:

"Unaprijed se traže neke stvari. Što se tiče nas, mi idemo tamo rasterećeni bez ikakvog drugog pritiska i da odigramo što je moguće bolje. Nećemo nasjedatni na bilo kakve priče. Mi smo na vrhu zahvaljujući dobrom radu", rekao je Maksimović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harcos
Evo para na klandži!
4 2
Ajax11
Samo na Vranješa!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti