Velež je zaslužio malo više poštovanja, ovo bi svakako mogao da bude dodatni motiv Rođenima

Kvote (ne) lažu?

Velež je zaslužio malo više poštovanja, ovo bi svakako mogao da bude dodatni motiv Rođenima

E. Škorić

Srijeda, 8. mart, donosi prave poslastice za sve nogometne sladokusce u našoj zemlji. Na programu su dva derbija i to kakva - sarajevski i mostarski.

Utakmice Sarajevo - Željezničar i Velež - Zrinjski su u kategoriji onih za koje se danima prije i kasnije priča. Možda su ovaj put okolnosti drugačije, pa tako nema gostujućih navijača na stadionu Rođeni, a nijednih na terenu Trening centra NFSBiH u Zenici na kojem se igra vječiti derbi, ali to neće spriječiti uzbudljive i napete utakmice.

Pozornost medija i sportske javnosti u BiH svakako je na najvišem nivou. Utakmice imaju dodatni značaj. Svi timovi imaju trenutno svoje ciljeve. Zrinjski nastavlja napad na odbranu titule, a svi ostali u napetoj utrci za Evropu.

Sarajevu se probudila nada nakon uvjerljive partije na Pecari i 3.1 pobjede nad Širokim, Željezničar je također i dalje konkurentan za Evropu, a vraća se i Velež, koji podiže formu u posljednje vrijeme.

Rođeni su dobili Borac, prije toga Tuzlu City u Srebreniku, obje utakmice sa po 1:0, a pritom još i razbili Slogu Meridian u Modirči s 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa.

No, bukmejkeri im ne iskazuju mnogo poštovanja i previše ne vjeruju u njih. Provjerili smo u nekoliko domaćih kladionica kvote i ustanovili da se zaista Velež na neki način ponizio. Rođeni na svom terenu, u dobroj formi, pa kvota od 4.30 na pobjedu se, onako na prvu, čini prevelikom. Ovu kvotu nudi Wwin, koji za trijumf Zrinjskog nudi kvotu 1.88.

Što se tiče utakmice Sarajevo - Željezničar, blaga prednost daje se Sarajevu s kvotom 2.28, dok je na pobjedu gosta postavljena kvota 3. Za one koji se odlule na X odnosno da neće biti pobjednika, kvota je 3.25.

U kladionici Mozzart nešto više vjeruju Veležu, pa je na pobjedu Rođenih postavljena kvota 3.90, a na pobjedu Plemića 1.95. Na pobjedu Sarajeva pak veća kvota nego u Wwinu -2.35. Sve kvote pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Volcanobet takođe je u ponudu već sada postavio sutrašnja dva bh. derbija. Na pobjedu Veleža 4.20, Zrinjskog 1.92, a na X je kvota 3.20. Kada je u pitanju sarajevski derbi, prednost se i tu daje Sarajevu s kvotom 2.33, dok je na pobjedu Plavih kvota 3. Detaljno kvote pronađite na OVOM linku.

Naravno, kvote nužno ne donose najbolji omjer, lopta je okrugla i baš sve je moguće, a igrači velike četvorke bh. nogometa sutra će pokazati da li su opravdano ili neopravdano potcijenjeni ili precijenjeni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Dobra ova slika,kazu ultrasi nece oni u kafez a oni su ga prvi u BiH postavili.
0 0
zgembo.popuslic
Dva iksa u oba derbija i svima dobro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi