Sergej Jakirović smatra da su šanse 50:50, Amar Osim bi da se emocije ostave po strani

Zajednička press konferencija u Mostaru

Sergej Jakirović smatra da su šanse 50:50, Amar Osim bi da se emocije ostave po strani

E. Škorić

U Mostaru je danas održan zajednički press Zrinjskog i Veleža uoči sutrašnjeg gradskog derbija.

U srijedu će Pod Bijelim brijegom Zrinjski ugostiti Velež i naravno to je utakmica od posebnog značaja za jedne i za druge.

"Prošle sedmice odigrali smo dva derbija protiv Širokog i Želje, osvojili smo šest bodova, ali smo se dosta potrošili, kako mentalno tako i energetski, tako da smo se proteklih dana posvetili regeneraciji. Što se tiče stanja u ekipi, ono je dobro, nemam ozlijeđenih igrača, imamo “rovitih”, ali nije to ništa strašno. Nemamo ni kartoniranih, a vraća nam se Almir Bekić koji je odradio svoju suspenziju", rekao je Jakirović, dodavši:

"Došlo je do promjena u Veležovoj ekipi. Promijenio se sustav, igra se malo drugačije. Slično mi je to sve. I Amaru treba malo vremena, ne ide preko noći. Treba vremena da se usvoje neke ideje. Očekujem da bude energično kao i uvijek i borba za svaku loptu".

Amaru Osimu, treneru Veleža, biće ovo prvi derbi u Mostaru. Prethodno nosi dosta iskusa sa sarajevskih derbija.

"Prvi derbi mostarski. Raspoloženje bolje nego što je bilo. Igramo tako, teško nekog nadigramo, a i nas teško može neko nadigrati. Meni kao treneru ova utakmica će doći kao prilika da stvarno vidimo gdje smo jer igramo protiv najbolje ekipe u ligi. Protiv svih smo do sada imali i dobrih i loših momenata. Ova utakmica će biti drugačija. Ima tu i prestiža, navijačima znači ovaj meč u Mostaru, ali meni će biti prilika da vidim gdje smo. Ovo do sada smo sve savladali, ali ovo nam je prava prepreka. Bez obzira kako završi, značit će nam da vidimo kako igramo protiv 'malo' bolje ekipe. Ovo 'malo' protumačite kako želite", poručio je Osim.

Oglasi

Istakao da je u njegovom timu nema kartoniranih. "Ima malo rovitih igrača, imamo to što imamo", dodaje Osim.

Iskustvo sa sarajevskog derbija

"Previše emocija, previše nervoze, previše naboja često nije previše produktivno. Uglavnom bih bio sretan kada bi moja ekipa, Željo, uspijevala odigrati normalnu utakmicu. Ta normalnost bi bila neki garant da možeš polučiti dobar rezultat. To će mi i sutra biti cilj. Naboj, borba i požrtvovanje će biti potrebni, bez toga ne može, ali ako se pređe neka granica, ako se prestane razmišljati glavom i samo te emocije vode, to je možda nekada moglo proći, ali sada to ode u pogrešnu stranu i bude sankcionirano i od sudaca i od protivničke ekipe koja zna kazniti iracionalno ponašanje na terenu", ističe Osim.

Kratko su se novinarima obratili i kapiteni timova Nemanja Bilbija i Denis Zvonić.

"Drago mi je što stižemo ove zaostale utakmice. Nije bilo prijatno kada smo bili zadnji na tabeli, iako smo imali dosta zaostalih utakmica. Sa igračke strane, jedna velika utakmica. Ko je igra i ko je doživio, zna o čemu pričam. Svaki momak u gradu koji je domaći zna o čemu je riječ. Sutra ćemo sve uradit da pobijedimo", rekao je Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jedva čekamo derbi, da krene, da počne. Izgarat ćemo na terenu i želimo nastaviti pozitivnu seriju i nakon derbija", dodaje Zvonić.

Mostarski rivali će igrati od 17 sati, a Volcanobet kladionica naravno nudi kvote za ovaj spektakl. Pogledajte ih OVDJE.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ali cuj GRADSKI derbi a igra Zrinjski protiv onog njeceg iz vrapcica. Pa ako su nakon zadnjih izbora pripali Covicu to ne znaci da su sada iz Mostara.
4 12
Mostarac94
Forza Velež !
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije