Veležov 'dobitak' sa Pecare: "Hvala šefu na povjerenju, ostaje žal za bodovima"
Osmić (broj 19) prati duel Bagarića (NK Široki Brijeg) i saigrača Ćosića

Osmić dobio šansu i opravdao povjerenje

Veležov 'dobitak' sa Pecare: "Hvala šefu na povjerenju, ostaje žal za bodovima"

S. Mlaćo

Velež je u nedjelju izgubio na Pecari od Širokog Brijega sa minimalnih 1:0, ali Feđa Dudić je istakao i jedan dobitak.

Radi se o Melvinu Osmiću, golobradom mladiću kojeg je Dudić stavio na Pecari u početnih jedanaest, a ovaj se odužio kvalitetnom partijom 75 minuta, koliko je proveo na terenu.

"Istakao bi sa naše strane dobitak u vidu Melvina Osmića, momak je to od 20 godina. Zaslužio je kroz treninge da dobije priliku i zaista sve ono što je stavljeno pred njega je ispunio, te pokazao da se na njega može računati u narednom periodu", kazao je Dudić u press saloni NK Široki Brijeg nakon meča.

I zaista je Osmić djelovao sigurno, bez imalo straha i respekta prema iskusnijim protivničkim igračima.

Ipak, priznaje da je tužan zbog poraza na Pecari.

"Mislim da smo u svim segmentima nadigrali ekipu Širokog Brijega, te ostaje žal za bodovima. Priili smo taj rani nesretni pogodak, do kraja smo pokušavali da se vratimo i da ostanemo neporaženi, ali nedostajalo nam je realizacije pri završnici", priča Osmić za SportSport.ba.

Riječi šefa Dudića su ga posebno obradovale. Kako i ne bi. Dobio je šansu i opravdao povjerenje. 

"Naravno da mi to puno znači, hvala šefu na povjerenju. Zadovoljan sam svojom igrom, te mi je drago što sam opravdao očekivanja".

Nije se puno naigrao ove sezone. Bio mu je ovo tek treći nastup, no ovaj mu puno znači.

"Sigurno da znači. To je jedan motiv više za daljnji rad".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred Rođenima je reprezentativna pauza, a onda u Mostar stiže FK Sarajevo.

"Imamo dosta vremena da se spremimo i analiziramo sve potrebno za narednu utakmicu protiv Sarajeva. Očekuje nas teška utakmica, ali uz dobar rad na treninzima i uz podršku navijača, mislim da tri boda ostaju u Mostaru", dodao je mladi član FK Velež Melvin Osmić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi