Nazvao ga majmunom jer pleše kada slavi gol, a Vinicius na treningu pokazao šta misli o tome

Brazilac neće odustati

Nazvao ga majmunom jer pleše kada slavi gol, a Vinicius na treningu pokazao šta misli o tome

E. Čaušević

Real Madrid i Atletico Madrid igraju večeras veliki derbi, a u centru pažnje pred ovaj meč nalazi se Vinicius Junior.

Vinicius Junior odavno igra u zaista fantastičnoj formi i izrastao je u jednog od najboljih igrača Real Madrida, te je pokazao konačno zašto ga je klub doveo još prije nekoliko godina dok je bio tek tinejdžer.

Međutim, Brazilac je ovih dana u centru pažnje javnosti nakon rasističkih komentara koji su se desili na račun Viniciusa Juniora.

Sve je krenulo kada je Vinicius jedan od golova proslavio plesom brazilske sambe što je zaštitni znak za mnoge igrače iz Brazila, ali se to očito ne sviđa baš svima u Španiji.

Posebno se to odnosi na predsjednika Udruge španskih agenata Pedra Castra koji je javno kritikovao Viniciusa i čak je igrača Real Madrida nazvao majmunom što je zaista nedopustivo.

"Ako zabijete gol i želite nakon toga plesati sambu, idite na Sambodrom (platforma za plesače u Rio de Janeiru). Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun", rekao je u emisiji "El Chiringuito" i izazvao veliku buru.

Oglasi

Voditelj programa je, nakon što je čuo riječ "majmun", prekinuo Castrog govor i očito se zgrozio, pa mu poručio: "Ne možete tako zvati ljude, nemojte to više raditi".

[twitter]https://twitter.com/realfutebolnews/status/1570594873706950657[/twitter]

Međutim, jasno je da će to biti za Viniciusa samo dodatni motiv da igra još bolje i postiže golova i sigurno je da Brazilac neće mijenjati način na koji proslavlja svoje golove.

To je Vinicius pokazao i na posljednjem treningu pred veliki gradski derbi protiv Atletica jer je ponovo zaplesao i vježbao je sambu u slučaju da večeras zatrese mrežu gradskog rivala.

Viniciusa takvi komentari nisu baš mnogo potresli, a on će sigurno uzvratiti time što neće odustati zbog plesa samo što se to nekom ne sviđa što je najbolji odgovori svima onima koji vrijeđaju na rasnoj osnovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, treba istaći da se gradski derbi Atletica i Reala igra večeras od 21 sat, a poznate su i kvote za okršaj klubova iz Madrida.

U bogatoj ponudi Volcanobet kladionice možete pogledati kvote za ovaj susret i to OVDJE. Također, pogledajte i ponudu za ostale sportske događaje koji nas čekaju danas.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi