Španija na nogama zbog riječi upućenih Viniciusu: "Prestani se ponašati kao majmun"

Mnogo rasprave zbog Brazilca

Španija na nogama zbog riječi upućenih Viniciusu: "Prestani se ponašati kao majmun"

E. Škorić

Brazilski reprezentativac Vinicius Junior u sjajnoj je formi i u do sada odigranih osam utakmica postigao je pet golova i pritom upisao tri asistencije.

Mnogi navijači i stručnjaci obraćaju veliku pozornost i na njegovo nogometno umijeće i na način na koji slavi postignute golove. Brazilac svoju proslavu nakon ubacivanja lopte u mrežu često pokazuje i plesom, što često rade brazilski i općenito južnoamerički nogometaši.

Ne sviđa se svima ovakav način slavlja. Napadača je sada kritikovao predsjednik Udruge španskih agenata Pedro Castro.

"Ako zabijete gol i želite nakon toga plesati sambu, idite na Sambodrom (platforma za plesače u Rio de Janeiru). Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun", rekao je u emisiji "El Chiringuito" i izazvao veliku buru.

Voditelj programa je, nakon što je čuo riječ "majmun", prekinuo Castrog govor i očito se zgrozio, pa mu poručio: "Ne možete tako zvati ljude, nemojte to više raditi".

[twitter]https://twitter.com/realfutebolnews/status/1570594873706950657[/twitter]

Oglasi

Castrove riječi kritikovala je i brazilska novinarka Raisa Simplicio.

"To je neka vrsta cirkusa, nepoštovanja i rasizma. Apsurdno. Ne daj da ti, Vini, stane na put, nekima toliko smetaju uspjeh i talent", napisala je na Twitteru.

Real Madrid će u nedjelju od 21 sat u derbiju igrati protiv Atletica. Prije ove utakmice oglasio se veznjak Koke.

Španac je pokrenuo temu Viniciusovog načina proslave golova. "Njegova je odluka hoće li u nedjelju odlučiti plesati nakon gola ili ne. Ako hoće, sigurno će biti problema, to je normalno", rekao je Koke za Movistar +.

Nedavno su i španski mediji skrenuli pozornost na Viniciusovo nesportsko ponašanje protiv Mallorce.

"U najvjernijem stilu Neymara iz njegovih dana s Barcelonom, u nedavnim utakmicama vidjeli smo napadača Reala s puno kontroverznijim stavom, ponižavajući suparnike u napetim trenucima utakmice, smijući im se u lice nakon proslave gola ili praveći druge geste kojima ih ponižava", piše "El Futbolero" .
Prema pisanju medija, Brazilčevo ponašanje ne sviđa se njegovim saigračima, koji su mu u više navrata objasnili da bi trebao pokazati više poštovanja prema protivnicima.

To je nešto na čemu svakako Brazilac može da poradi, ali njegov talent i nevjerovatne sposobnosti niko ne može da mu ospori i zahvaljujući njemu Real ima šest bodova u dva kola Lige prvaka, te 15 bodova u La Ligi, s maksimalnim omjerom 5-0-0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Volcanobet kladionica nudi vam mogućnost da odigrate na meč Atletica i Reala uz mnoštvo opcija i velikih kvota. Kliknite OVDJE i sami se uvjerite u to!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrvenoCrni1919
Čovijek je trenutno najbolje krilo na smetu a ljudima smeta kako slavi golove…
4 7
Klicko
Otkad ja govorim da je ovo prepotentna ufurana,padavičarska majmunolika budala.Majmun nego šta vidi mu glave
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi