Portugalci najavljuju veliki transfer Vladana Kovačevića: "Pregovori su u toku"

Bh. golman na meti Benfice

Portugalci najavljuju veliki transfer Vladana Kovačevića: "Pregovori su u toku"

E. Škorić

Najbolji golman poljske Superlige za sezonu 2021/22 mogao bi karijeru nastaviti u slavnoj lisabonskoj Benfici, a o tome je piše ugledni portugalski list Record.

Kovačević je briljirao na golu poljskog Rakowa, pa je početkom mjeseca za nagradu dobio novi ugovor koji vrijedi do ljeta 2026. godine, no prema pisanju Recorda, sve su šanse da taj ugovor neće ispoštovati i da će već ovo ljeto ostvariti veliki transfer.

Za 24-godišnjeg golmana zanima se Benfica koja planira dovesti novog čuvara mreže, pa bi Kovačević dolaskom s gola "skinuo" trenutnog prvog golmana Odysseasa Vlachodimosa.

Navodi se da je Rakow spreman da proda Kovačevića i da mu neće spriječiti eventualnu priliku života, ali svakako da će viceprvak Poljske zahtijevati određenu novčanu odštetu, a i očekuju ga važni okršaji u Ligi konferencije.

Benfica nije prvi klub koji se zanima za bivšeg i povremenog reprezentativca BiH, pošto su raniji medijski izvještaji upućivali i na interes od strane škotskog velikana Glasgow Rangersa, njemačkog bundesligaša Augsburga, Royal Antwerpa iz Belgije i italijanske Bologne.

Kovačević je u Rakow došao u julu 2021. iz FK Sarajevo za oko 300.000 eura. Ukupno je za poljsku momčad nastupio u 37 utakmica, u kojima je 19 puta zadržao praznu mrežu. Specijalizirani portal Transfermarkt trenutno ga procjenjuje na oko tri miliona eura, a potencijalni transfer u Portugal obradovao bi i Sarajevo jer bi dobio određeni novčani iznos na osnovu FIFA-inog ugovora o solidarnosti pri transferima, ali i određeni procenat od prodaje. Neslužbeno, radi se o 20 posto.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

EmirEmir111
Klosar. Benfika ima fetis na srbe, zato ga i dovode.
2 15
Asam85
Mala ispravka, on nije BH golman.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi